Θερινά σινεμά: Άνοιξαν και μας περιμένουν για ταινίες κάτω από τα αστέρια

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν για το καλοκαίρι και με σύμμαχο τον καλό καιρό κερδίζουν το στοίχημα κατά του streaming. Το Νewsbomb.gr επισκέφθηκε τρεις από τους πιο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και μίλησε με τους ανθρώπους που τους διαχειρίζονται
Cine Paris
Tο ανακαινισμένο Cine Paris στην Πλάκα, άνοιξε ξανά στη σκιά της Ακρόπολης, μετά από τέσσερα καλοκαίρια
3'

Στην αφετηρία της καλοκαιρινής σεζόν βρίσκονται περίπου 170 θερινοί κινηματογράφοι στη χώρα μας, ανοίγοντας τις πύλες τους σε δεκάδες χιλιάδες κινηματογραφόφιλους, υποδεχόμενοι παράλληλα δεκάδες τίτλους, νέους και παλαιότερους που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέσα από τη μεγάλη οθόνη τους επόμενους μήνες.

Το Νewsbomb.gr επισκέφθηκε τρεις από τους πιο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και μίλησε με τους ανθρώπους που τους διαχειρίζονται για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού, τις ταινίες που θα απολαύσουμε κάτω από τα αστέρια αλλά και το πώς τα σινεμά θα νικήσουν το streaming ταινιών στη μικρή οθόνη.

Ο Μιχάλης Μανιάκης, υπεύθυνος προβολών στο Σινέ Θησείον, «το καλύτερο σινεμά του κόσμου», σύμφωνα με το CNN λόγω της μοναδικής θέας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, λέει στο Newsbomb.gr ότι «το κλείσιμο του Ιντεάλ ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στον κλάδο. Προσπαθούμε να κάνουμε κινήσεις προς την πολιτεία για την προστασία της μονής αίθουσας αλλά εγώ κρατάω μικρό καλάθι. Δε νομίζω ότι είναι πρωταρχικός τους στόχος να διατηρήσουν τους κινηματογράφους ανοικτούς. Δεν γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες να στηριχθούν κινηματογράφοι και θέατρα για να μείνουν ανοικτά και δραστήρια». Προσθέτει ότι «εμείς προσπαθούμε με προσωπική δουλειά και χρήματα από την τσέπη μας».

Η Δάφνη Μπεχτσή, ιδρύτρια της ψηφιακής πλατφόρμας Cinobo που από φέτος διαχειρίζεται το ανακαινισμένο Cine Paris στην Πλάκα, που άνοιξε ξανά μετά από τέσσερα καλοκαίρια, τονίζει στο Newsbomb.gr ότι «η πρώτη εικόνα από το άνοιγμα του σινεμά είναι πολύ ενθαρρυντική έως συγκινητική. Έχουμε sold out σε προβολές και ιδίως από νέο κόσμο. Ήταν μαγευτικές οι πρώτες βραδιές αν και ο καιρός δεν βοηθάει». Προσθέτει ότι «στόχος μας είναι να κρατήσουμε το Cine Paris όπως το ξέραμε. Να είναι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για το θερινό σινεμά. Απλό, λιτό, απέριττο, με άνθη, να μυρίζει γιασεμί». Για την κρίση που βιώνουν οι χειμερινές αίθουσες, η Δάφνη Μπεχτσή υποστηρίζει ότι «ανακάμπτουν αλλά δεν έχουν φτάσει τα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία. Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα cinema loving για να καταλήγουμε τελικά στο cinema going. Είναι σημαντικό να βρούμε το νέο θεατή που είναι πίσω από το κινητό του και πίσω από το streaming και να του πούμε “εξερεύνησε λίγο, έλα βρες μας μετά στο σινεμά”».

Το Cine Δεξαμενή στο Κολωνάκι
Πηγή: Χάρης Γκίκας

Στο Κολωνάκι και το Σινέ Δεξαμενή συναντήσαμε τον Παναγιώτη Βελαχουτάκο, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζεται το δημοφιλές σινεμά. «Θα δούμε καλές ταινίες φέτος στη Δεξαμενή και εμείς ποντάρουμε στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και ταινίες που σίγουρα θα είναι μέσα στα ενδιαφέροντα του θεατή». Όσο για τις χειμερινές αίθουσες, ο κ. Βελαχουτάκος μας λέει ότι «τα blockbuster καλύπτουν τη νεολαία αλλά είναι ταινίες fast food. Ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως διασκέδαση και αυτό είναι κακό να το στερούμε από τους λίγο μεγαλύτερους θεατές που θέλουν να πάνε σε έναν κλασικό κινηματογράφο».



Διαβάστε επίσης

Γιώργος Αρβανίτης: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν απαιτητικός αλλά είχε δίκιο»

Φίλιππος Κουτσαφτής: «Η Ελευσίνα είναι σαν να σε καλεί πάντα»

Εμέ Μπεσόν: Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες της Φίνος Φιλμ


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή