ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Επικίνδυνες οι πρακτικές των Σκοπιανών – Πρέπει να δοθεί απάντηση»

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Επικίνδυνες οι πρακτικές των Σκοπιανών – Πρέπει να δοθεί απάντηση»

Σάλο έχουν προκαλέσει στην  Ελλάδα οι πρακτικές των Σκοπιανών, με αφορμή το πρόσφατο προκλητικό περιστατικό στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, αλλά και την επικείμενη παρουσία της γείτονος με «μακεδονικά κρασιά 2.000 ετών» στην Έκθεση Οίνου «Prowein» στο Ντίσελντορφ. Το Newsbomb.gr μίλησε με το διεθνολόγο και διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνο Φίλη, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τις κινήσεις της γείτονος, οι οποίες δείχνουν να κινούνται πέρα και πάνω από τα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς εάν αυτές οι πρακτικές από πλευράς γειτόνων είναι επικίνδυνες, ο Κωνσταντίνος Φίλης απαντά: «Εφόσον αυτές οι πρακτικές δεν αντιμετωπιστούν στην ρίζα του και δεν εξουδετερωθούν εξαρχής, ασφαλώς αυτή είναι μια επικίνδυνη τάση».

Ο ίδιος υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «από τη στιγμή που υπάρχουν παρεκκλίσεις ή και αποκλίσεις από το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διορθώσει αυτή την κατάσταση και να απαιτήσει από την άλλη πλευρά να τη διορθώσει πάραυτα».

Και προσθέτει πως η ελληνική πλευρά «θα πρέπει όλα αυτά τα καλαμπουράκια, τα επικίνδυνα παιχνίδια ή τα εκ του πονηρού τεχνάσματα να τα αντιμετωπίσει στη ρίζα τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Απαιτείται προσοχή, για να μην ταυτιστούν ελληνικά προϊόντα με τα αντίστοιχα της γείτονος»

Ο Κωνσταντίνος Φίλης εφιστά την προσοχή, εξάλλου, της ελληνικής πλευράς ως προς το να μην υπάρξει ταύτιση των ελληνικών προïόντων με τα αντίστοιχα των Σκοπίων, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός.

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση, ώστε να αποφεύγονται οι «παραφωνίες» και οι άστοχες κινήσεις των Σκοπιανών, ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων είναι σαφής.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κεχαγιόγλου για το μοντέλο με την κοκαΐνη: «Φοβάμαι ότι η Ειρήνη…»

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Απόκριες και Κούλουμα με 25άρια - Κρύο και χιόνια από Τρίτη

Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας του βρέφους που έπεσε από τα χέρια ιερέα: Ποια η κατάσταση της υγείας του

Σχετικές ειδήσεις