ΕΟΦ: Αναρτήθηκαν οι τελικές τιμές για το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

ΕΟΦ: Αναρτήθηκαν οι τελικές τιμές για το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων
EUROKINISSI / φωτογραφία αρχείου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του την Παρασκευή (13/12/2019) τις τελικές προτεινόμενες τιμές για τα υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικά προϊόντα.

Η ανατιμολόγηση έχει γίνει με βάση την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν δίνει τη δυνατότητα αυξήσεων, όμως θέτει όριο στις μειώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 7% σε σχέση με το προηγούμενο δελτίο τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) είχε επισημάνει για το νέο τρόπο τιμολόγησης και ανατιμολόγησης, ότι απλουστεύει μεν τη διαδικασία, όμως δεν διορθώνει τις στρεβλώσεις. Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τόνιζε: «Έντονο προβληματισμό προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved