Λουράντος: Τα φαρμακεία κλείνουν – Το αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Newsbomb

Κατά 1% μειώθηκε ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα, αυξήθηκε ο αριθμός των φαρμακαποθηκών κατά 5%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

«Τα φαρμακεία κλείνουν. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ο τζίρος των φαρμακείων, ο οποίος είναι πλέον σε μη βιώσιμο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Λουράντος, εκτιμώντας ότι αρκετά φαρμακεία στα επόμενα χρόνια «θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για τη φαρμακευτική περίθαλψη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των φαρμακαποθηκών κατά 5% σε σχέση με το 2014. «Προκαλεί εντύπωση και η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει πού οφείλεται αυτό και αν έχει κάποια σχέση με τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved