ΦΑΡΜΑΚΟ

ΕΟΦ: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τις ελλείψεις φαρμάκων

ΕΟΦ: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τις ελλείψεις φαρμάκων

Σύσκεψη για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων, πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΦ, την Τετάρτη (15/02/2017).

Η διοίκηση του ΕΟΦ και οι επικεφαλής του αρμόδιου Τμήματος και Διεύθυνσης, συζήτησαν με εκπροσώπους όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φαρμάκου. Τις φαρμακαποθήκες εκπροσώπησαν η Ειρήνη Μαρκάκη και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης (ΠΣΦ), καθώς και ο Ανδρέας Γαλανόπουλος (ΟΣΦΕ). Επίσης, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κώστας Λουράντος. Στη συνάντηση είχαν κληθεί να παραστούν και φαρμακευτικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων αναφέρονται, είτε σε έλλειψη είτε σε αδυναμία ανεύρεσής τους από τους ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΦ, η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Συμφωνήθηκε ότι η ορθολογική διάθεση των φαρμάκων θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι των φαρμακευτικών εταιρειών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, προκειμένου να μην θίγεται ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΦ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους, εκτιμώντας ότι με τη στενότερη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την υποστήριξη των λοιπών φορέων, θα εντοπιστούν τα όποια σημεία δημιουργούν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων