ΦΑΡΜΑΚΟ

AstraZeneca – MSD: Συνεργασία για ογκολογική θεραπεία ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο

AstraZeneca – MSD: Συνεργασία για ογκολογική θεραπεία ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο

Με σκοπό τη διεύρυνση της πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, οι εταιρείες AstraZeneca και MSD ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται στενά για την από κοινού προώθηση και ανάπτυξη ογκολογικής θεραπείας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο. Πρόκειται για μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία η οποία στη χώρα μας τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2019.

Με το σκεπτικό ότι η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενειών –παρά τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις- θέτει ακόμα σημαντικές προκλήσεις, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δράσουν από κοινού φιλοδοξώντας να συμβάλλουν πιο δυναμικά στην προσφορά θεραπευτικών λύσεων σε ογκολογικούς ασθενείς.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα ανέφερε: «Στην AstraZeneca, με συνέπεια και ευθύνη, επενδύουμε στην έρευνα και ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού μας, της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και τη δυναμική σημαντικών συνεργασιών. Επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενειών, παρέχοντας εξελιγμένα φάρμακα και εξατομικευμένες θεραπείες με απώτερο στόχο την εξάλειψη του καρκίνου ως αιτία θανάτου. Η συνεργασία μας με την MSD παγκοσμίως, αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάγκη των ασθενών για έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αύξηση του προσδόκιμού της».

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Agata Jakoncic, δήλωσε σχετικά: «Στην MSD εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια. Έχουμε πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο πεδίο της ογκολογίας διαθέτοντας ένα ευρύτατο κλινικό πρόγραμμα αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με άλλες κορυφαίες εταιρείες, όπως αυτή με την AstraZeneca. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη θεραπεία των ασθενών με γυναικολογικούς καρκίνους τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις