Έκτακτο δελτίο EMY: Χιόνια και στην Αττική σε λίγες ώρες (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

Έκτακτο δελτίο EMY: Χειμώνας «μύρισε» ήδη από…

Νέο ηχηρό «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν: Κατηγορηματικό «όχι» στην έκδοση Γκιουλέν

Ούτε την παραμικρή πιθανότητα έκδοσης του Φετουλάχ…

Πολυτεχνείο 2018: Ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Πολυτεχνείο 2018 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται…

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αφού έβγαλαν «ανίκανο» τον πατέρα τους τώρα βλέπουν αρπαχτικά

Το δικαστικό θρίλερ μεταξύ των αδερφών Αγγελόπουλου…

Πέθανε η Γιάννα Τζάκη

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 54…

ΚΕΕΛΠΝΟ: Καλύπτονται 47 θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού για το προσφυγικό

ΚΕΕΛΠΝΟ: Καλύπτονται 47 θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού για το προσφυγικό

Αναρτήθηκαν οι πίνακες αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την κάλυψη 47 θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - PHILOS».

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της επαναπροκήρυξης των άγονων θέσεων της πρώτης φάσης του προγράμματος, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Έτσι, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένες θέσεις 8 γιατροί, 2 επιδημιολόγοι, 4 οδοντίατροι, 24 μαίες, 8 διαπολιτισμικοί μεσολαβητές και 1 συντονιστής πεδίου.

Οι 47 συμβασιούχοι έρχονται να προστεθούν στους 426 που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα και αναμένεται να ενισχυθούν από 64 ακόμα επιλαχόντες (της αρχικής προκήρυξης του υποέργου 4: Επείγουσα ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ στην ηπειρωτική Ελλάδα) φθάνοντας συνολικά τα 537 άτομα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυναμική του δημόσιου συστήματος Υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, βελτιώνεται σημαντικά η προσπάθεια υγειονομικής φροντίδας του ευάλωτου πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών και επιτυγχάνεται η καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση των δομών φιλοξενίας τους.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ