ΥΓΕΙΑ

Ανανεώθηκε η θητεία του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στο «τιμόνι» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανανεώθηκε η θητεία του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στο «τιμόνι» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τριετής είναι η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο ορίστηκε με Υπουργική Απόφαση του Ανδρέα Ξανθού, καθώς έληξε η θητεία του προηγούμενου οργάνου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

1. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, χειρουργό, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, Καθηγητή Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας (ΕΣΔΥ).

2. Αγάπιο Τερζίδη, παιδίατρο, Πανεπιστημιακό υπότροφο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρώτριά του τη Μάρθα Γαβανά, Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ. Γενικής Ιατρικής, Επιδημιολόγο.

3. Μαρία Καντζανού, ιατρό βιοπαθολόγο, επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρώτριά της την Ελένη Ιωαννίδου, ιατρό παθολόγο λοιμωξιολόγο, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου.

4. Ευσταθία Πανοτοπούλου, Διευθύντρια Ιολογίας στο Αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με αναπληρώτριά της τη Βάνα Σύψα, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρώτριά της τη Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

6. Αθηνά Φαραζή, δικηγόρο Αθηνών, με αναπληρώτριά της τη Χρυσούλα Μπίτσικα, επίσης δικηγόρο.

7. Μαρία Μιχάκου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων Νομικών Προσώπων, ως εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας με αναπληρώτριά της τη Θεοδώρα Σταύρου, Προϊσταμένη του τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

8. Δημήτριο Κουντουρά, Ειδικό Παθολόγο – Ηπατολόγο, Διευθυντή της Β΄ Παθολογικής – Ηπατολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραΐσκο, Ψυχίατρο των πολυϊατρείων της ΕΛ.ΑΣ.

9. Γρηγόριο Ροκαδάκη, Ιατρό Οφθαλμίατρο, ως εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Βαρνάβα, επίσης, Ιατρό Οφθαλμίατρο.

Πρόεδρος του ΔΣ, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ορίζεται ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και αντιπρόεδρος ο Αγάπιος Τερζίδης.

Ρoή Ειδήσεων