ΥΓΕΙΑ

Τι έγινε με τον Άγγλο ασθενή στους Παξούς και τη μεταφορά του στο γκαράζ πλοίου για Ηγουμενίτσα

Τι έγινε με τον Άγγλο ασθενή στους Παξούς και τη μεταφορά του στο γκαράζ πλοίου για Ηγουμενίτσα

Η εικόνα ενός Βρετανού τουρίστα στο γκαράζ του πλοίου από Παξούς για Ηγουμενίτσα, πάνω σε φορείο, χωρίς τη συνοδεία γιατρού, προκάλεσε αρνητικά σχόλια, τόσο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παξών και το ΕΚΑΒ, όσο και για την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το περιστατικό περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία ο τουρίστας τραυματίστηκε την Τρίτη (29/08/2017) σε τροχαίο με μηχανάκι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών. Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα και ο ιατρός προχώρησε σε διάγνωση χωρίς ακτινογραφία. Μάλιστα, έδωσε εντολή για μεταφορά του τραυματία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, το οποίο είναι σαράβαλο 20 ετών, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, ανέλαβε τη μεταφορά με το πλοίο της γραμμής χωρίς συνοδό ιατρό.

Όμως δεν επιτράπηκε να ταξιδέψει δωρεάν, ούτε το ασθενοφόρο ούτε ο ασθενής, με αποτέλεσμα το όχημα να αποχωρήσει και ο Βρετανός να παραμείνει στο γκαράζ, πάνω στο φορείο, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν του επιτράπηκε να ανέβει στο κατάστρωμα.

Τα πράγματα, ωστόσο, παρουσιάζει κάπως διαφορετικά το Κέντρο Υγείας Παξών και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ο τουρίστας εξετάστηκε από τον ιατρό του ΚΥ και μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, διαγνώστηκε με κάταγμα μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Όπως τονίζει η 6η ΥΠΕ, το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο. Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Για τις συνθήκες της μεταφοράς του ασθενούς με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα, η 6η ΥΠΕ αναφέρει ότι το πρόβλημα του Βρετανού σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, το οποίο τον μετέφερε στο λιμάνι, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο.

Από την Ηγουμενίτσα τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική, καταλήγει η 6η ΥΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις