ΥΓΕΙΑ

Προσλήψεις: Στα «χαρακώματα» για τα νοσοκομεία υπουργείο Υγείας και ΣΥΡΙΖΑ

Προσλήψεις: Στα «χαρακώματα» για τα νοσοκομεία υπουργείο Υγείας και ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI / φωτογραφία αρχείου

Η υπογραφή των 175 διορισμών γιατρών από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και η προκήρυξη 1.350 μόνιμων θέσεων, πυροδότησε νέα κόντρα με το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τη νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για καθυστέρηση πέντε μηνών, σε δρομολογημένους διορισμούς και προκηρύξεις θέσεων λοιπού προσωπικού από τη δική του κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, την κατηγορεί για έλλειψη δικού της σχεδιασμού προσλήψεων και καλεί τον Βασίλη Κικίλια να «ξεπαγώσει» τη διαδικασία κάλυψης των 904 θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ, καθώς και να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ ώστε να λειτουργήσουν επιπλέον δομές και να στελεχωθούν καλύτερα οι υφιστάμενες.

«Μιλούν για τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αυτοί που χωρίς σχεδιασμό απογύμνωσαν τα νοσοκομεία μας, αυτοί που δεν κατάφεραν επί 4,5 χρόνια ούτε καν να καλύψουν το 1:1 στην αναλογία αποχωρήσεων/προσλήψεων στο ΕΣΥ. Μιλούν για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, αυτοί οι οποίοι προκήρυξαν 1.618 θέσεις ιατρών μέσα στο 2018 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 είχαν ολοκληρώσει μόνο τις 354 από αυτές (22%). Μιλούν για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αυτοί που μας παρέδωσαν 1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς σύστημα διαλογής, 3 στα 4 νοσοκομεία χωρίς καταγραφή του χρόνου αναμονής για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται και 4 στα 10 νοσοκομεία χωρίς ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών» απαντά το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η δική του κυβέρνηση «με τις παρεμβάσεις της, κράτησε όρθιο και ενίσχυσε το υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας με στόχο την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας». «Ας σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση απευθυνόμενη στο υπουργείο Υγείας και δηλώνει ότι «συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να ασκούμε πιέσεις προς την κατεύθυνση ενός αξιόπιστου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας».

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η δαπάνη για επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, αυξήθηκε κατά 65%. «Μιλούν για αξιόπιστο σύστημα Υγείας, αυτοί που μας παρέδωσαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό στις δαπάνες τους, αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα όταν το 2018, 85 από τα 118 νοσοκομεία μας δεν δημοσίευσαν ισολογισμό. Μιλούν με θράσος ότι κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας, αυτοί που δεν είχαν μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ το χρόνο των νοσοκομείων μας για την περίθαλψη ανασφάλιστων συμπολιτών μας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις