ΥΓΕΙΑ

Η Ελλάδα αποκτά Σταθερές Αίθουσες Αιμοληψίας: Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεσμεύεται από το νοσοκομείο

Η Ελλάδα αποκτά Σταθερές Αίθουσες Αιμοληψίας: Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεσμεύεται από το νοσοκομείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώτη Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο Αιγάλεω και είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Το σύστημα αιμοδοσίας της χώρας μας μπαίνει σε νέα φάση με τη λειτουργία σταθερών αιθουσών. Στόχος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) είναι να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες αίματος και να εξασφαλίζεται η αυτάρκεια μονάδων αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με την αποσύνδεση της εθελοντικής προσφοράς αίματος από το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες, το ΕΚΕΑ θέλει να διαμορφώσει μία σταθερή δεξαμενή εθελοντών αιμοδοτών που αιμοδοτεί συστηματικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην αποδέσμευση της προσφοράς αίματος από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.

Για το λόγο αυτό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προχωρά στη δημιουργία αυτών των χώρων, κατάλληλα εξοπλισμένων και εύκολα προσβάσιμων, όπου ο εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να προσφέρει αίμα με ασφάλεια, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ. Από τη νέα χρονιά αναμένεται να μπει σε λειτουργία και δεύτερη αίθουσα στους Αμπελόκηπους.

Η Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα ξεκινά να λειτουργεί στο Αιγάλεω από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, δίνοντας σε νέους αλλά και παλιούς εθελοντές αιμοδότες τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα Χριστούγεννα, ένα διαφορετικό δώρο ζωής σε όποιους το έχουν ανάγκη. Η Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψίας στο Αιγάλεω θα λειτουργεί καθημερινά από τις 15:00 έως τις 20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Η αίθουσα βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Αιγάλεω» (Λ. Θηβών 314, γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης). Ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και εξοπλίστηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση». Με σύνθημα «Σε όποια ομάδα και αν ανήκεις παίξε μπάλα στο Αιγάλεω!» το ΕΚΕΑ πραγματοποιεί τα εγκαίνια της αίθουσας, την Τρίτη (17/12/2019), στις 18:00.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις