ΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: Επιχειρησιακή αναβάθμιση και νέοι τομείς – Τι γίνεται με τα ασθενοφόρα

ΕΚΑΒ Θεσσαλίας: Επιχειρησιακή αναβάθμιση και νέοι τομείς – Τι γίνεται με τα ασθενοφόρα
INTIME NEWS

Η επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που είχε ο πρόεδρος του Κέντρου, Νίκος Παπαευσταθίου με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια των 13 νέων ασθενοφόρων. Το έργο εντάχθηκε μόλις το 2018 στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό για την εξέλιξη της νομικής πλέον διαδικασίας, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ενστάσεων των εμπλεκομένων εταιρειών. Οι διαδικασίες πλέον συντονίζονται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ανέγερση νέου κτηρίου για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας ήταν ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε, ως παράδειγμα έργου που θα μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2019 και των αντίστοιχων συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την άμεση λειτουργία μόνιμου Τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη των Φαρσάλων που εκκρεμούσε από το 2016, τον σχεδιασμό λειτουργίας μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γόννων αλλά και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας σε πιο νευραλγικό επιχειρησιακά, σημείο της πόλης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας αλλά και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας και Σοφάδων όπου ο κ. Παπαευσταθίου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους και ενημερώθηκε για τα λειτουργικά θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις