ΥΓΕΙΑ

Blue light: Το φως του κινητού επιταχύνει τη γήρανση - Η απάντηση στις νέες δερμοκαλλυντικές ουσίες

Blue light: Το φως του κινητού επιταχύνει τη γήρανση - Η απάντηση στις νέες δερμοκαλλυντικές ουσίες
PIXABAY

Η έκθεση στο φως που εκπέμπει το κινητό, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το τάμπλετ και άλλες οικιακές συσκευές καθημερινής χρήσης, επιταχύνουν τη γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού. Το blue light, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, προκαλεί βλάβες στα εγκεφαλικά κύτταρα, στα μάτια (συνδέεται με την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας) και στο δέρμα.

Σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση -ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων- και τη φωτογήρανση από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, το blue light θεωρείται ένας από τους βασικότερους παράγοντες γήρανσης του σημερινού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό, η έρευνα στην κοσμετολογία έχει στραφεί στην ανάπτυξη νέων καλλυντικών ουσιών και τεχνολογιών τέτοιων, οι οποίες να προστατεύουν από αυτές τις βλάβες.

Για τα παραπάνω μίλησε η δερματολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, Μαρία Καρδάση, η Managing Director της Version Dermocosmetics, Μαρίζα Αγγελίδη, και η Φαρμακοποιός-Κοσμητολόγος, Γεωργία Δελλή, σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη (22/01/2020).

Τέτοια καινοτόμα ενεργά συστατικά είναι τα πεπτίδια, τα παράγωγα βιταμινών, το υαλουρονικό οξύ, ή γνωστά εκχυλίσματα φυτών με αντιφλεγμονώδεις και άλλες ιδιότητες, σε νέα υλικοτεχνική μορφή. Για παράδειγμα, τo Brightenyl είναι ένα βραβευμένο συστατικό νέας γενιάς το οποίο προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και περιορίζει τη σύνθεση της μελανίνης διορθώνοντας σφάλματα στο DNA. To ET-VC είναι ένα ισχυρό παράγωγο της βιταμίνης C με εξαιρετική σταθερότητα, το οποίο προστατεύει από το σχηματισμό ρυτίδων οι οποίες προκαλούνται από το blue light, ενώ ενισχύει τη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος. Το ολιγοπετίδιο CG-TGP2 προστατεύει από τη φωτογήρανση, αυξάνει την ελαστικότητα και βελτιώνει το πάχος της επιδερμίδας.

Τα παραπάνω συστατικά, μεταξύ άλλων, περιέχει η νέα σειρά δερμοκαλλυντικών Elixir της εταιρείας VERSION Dermocosmetics η οποία στοχεύει ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημάδια της γήρανσης και αποτελείται από το White Elixir, συμπυκνωμένο 24ωρο ορό λάμψης και το Detox Elixir, αποτοξινωτική και προστατευτική κρέμα ημέρας. Οι δραστικές συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από καινοτόμες επιλογές με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην αναγέννηση, αναζωογόνηση και νεανικότητα του δέρματος.

WHITE ELIXIR - Illuminating Age Renewal Serum: Συμπυκνωμένος, 24ωρος αντιρυτιδικός ορός λάμψης για το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, ο οποίος επαναφέρει τη νεανική αρμονία της επιδερμίδας σε τέσσερις μόλις εβδομάδες. Αφυπνίζει, μεταμορφώνει και αναζωογονεί τη θαμπή επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας κυτταρική ανανέωση. Η σύνθεσή του είναι ενισχυμένη με 7 καινοτόμα συστατικά στη μέγιστη περιεκτικότητα και η συστηματική του εφαρμογή στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, ενυδατώνει και καταπολεμά κάθε σημάδι γήρανσης. Ο πολυτελής ορός συμβάλλει στην ανάκτηση της φωτεινότητας και στον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, ενώ -παράλληλα- προστατεύει από τη ρύπανση και το Blue Light (οθόνες tv, κινητών, λάμπες led).

DETOX ELIXIR - Luxe Cream Broad Spectrum 15 SPF: Ισχυρή αντιρυτιδική, προστατευτική και αποτοξινωτική κρέμα ημέρας προσώπου, η οποία καταπολεμά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του στρες στην επιδερμίδα. Η πολυτελής κρέμα προσώπου είναι αποδεδειγμένα μια ιδανική επανορθωτική θεραπεία κατά του οξειδωτικού στρες, η οποία ενεργοποιεί αποτελεσματικά τη νεανικότητα της επιδερμίδας. Βασισμένη σε έναν ισχυρό και αποτελεσματικό συνδυασμό 12 δραστικών συστατικών, προφυλάσσει από τη φθορά του Blue light και των περιβαλλοντικών ρύπων, ενώ μειώνει εμφανώς τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική εφαρμογή του Detox Elixir ενυδατώνει, προστατεύει και αποκαθιστά τον τόνο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Η VERSION Dermocosmetics είναι μια ελληνική εταιρεία με 28ετή παράδοση στη δημιουργία καινοτόμων δερμοκαλλυντικών προϊόντων αντιγήρανσης, η οποία συνεργάζεται με διεθνή, αναγνωρισμένα εργαστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η εταιρεία δημιουργεί πρωτοποριακές, εξειδικευμένες σειρές προϊόντων, χρησιμοποιώντας επαναστατικές τεχνολογίες και δραστικά συστατικά στις υψηλότερες ασφαλείς συγκεντρώσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλά από τα προϊόντα που λάνσαρε η εταιρεία όταν πρωτοξεκίνησε, θεωρούνται ακόμη πρωτοποριακά, όπως η καθαρή βιταμίνη Ε 10% που κυκλοφορεί από το 1992 (έτος ίδρυσης της εταιρείας) και ο ορός νύχτας με σταθεροποιημένη βιταμίνη C 35% που συνεχίζει από το 2005 μέχρι σήμερα να αποτελεί το μοναδικό προϊόν παγκοσμίως με βιταμίνη C σε τόσο υψηλή περιεκτικότητα.

Τα προϊόντα της VERSION Dermocosmetics συστήνουν δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί και είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 3.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις