Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυστηρές συστάσεις για την προστασία των ευπαθών ομάδων

Διονυσία Προκόπη

INTIME NEWS

Νέα συνεδρίαση για τον κοροναϊό της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03/2020).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων θα ξεκινήσει στις 14:00. Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει σε δηλώσεις με βάση την εισήγηση της Επιτροπής και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για το νέο κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα προχωρήσει στην τακτική ενημέρωση.

Η προστασία των ευπαθών ομάδων αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή συναθροίσεων για τους ηλικιωμένους. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες.

Παράλληλα, συνεχώς αναθεωρείται η λίστα των σχολείων τα οποία θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα, με βάση των αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Χθες, Κυριακή (08/03/2020) ανακοινώθηκαν άλλα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία συνδέονται με τις ήδη γνωστές περιπτώσεις κοροναϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 73.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Πώς μπορεί να εξαπλωθεί από τα χαρτονομίσματα – Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved