ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία 24 εκατ. δόσεις χλωροκίνης

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία 24 εκατ. δόσεις χλωροκίνης
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Ποσότητα πέντε τόνων χλωροκίνης αγόρασε από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του φαρμάκου Unikinon. Η χλωροκίνη αναφέρεται ευρέως το τελευταίο διάστημα ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί με βάση τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για τη χλωροκίνη, τα καθώς το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19 και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.

Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.

«Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης» σημειώνει η εταιρεία.

Η εικόνα του Covid-19 στη χώρα μας

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Πέμπτη (26/03), η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορονοϊό είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται σε 892. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οδηγός του ΔΝΤ για το πώς αντιμετωπίζουν την κρίση 186 χώρες - Τι λέει για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της πρώτης ασθενούς στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς, πού και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις