ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: ΕΟΔΥ και ΕΚΠΑ ενισχύουν την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού - Ανάγκη για περισσότερα τεστ

Κορονοϊός: ΕΟΔΥ και ΕΚΠΑ ενισχύουν την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού - Ανάγκη για περισσότερα τεστ
INTIME NEWS

Με έκτακτη χρηματοδότηση ενισχύονται τα εργαστήρια Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ ενισχύει την εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσακρή, λαμβάνει το ποσό των 335.000 ευρώ. Το Εργαστήριο Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, ενισχύεται επίσης με το ποσό των 335.000 ευρώ.

Οι στόχοι της επιδημιολογικής και εργαστηριακής διερεύνησης και επιτήρησης είναι η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου COVID-19 από το νέο κορονοϊό, η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης και η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του ιού, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

Καθώς οι επόμενες 2-3 εβδομάδες κρίνονται καθοριστικές για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών επισημαίνει την ανάγκη εντατικοποίησης των διαγνωστικών ελέγχων ώστε να καταγραφούν όσα περιστατικά γίνεται περισσότερο, με δεδομένο ότι τα μη καταγεγραμμένα περιστατικά αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική πηγή διασποράς του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευση των Li και συνεργατών στο περιοδικό Science.

Η εικόνα του Covid-19 στη χώρα μας

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Πέμπτη (26/03), η μέση ηλικία των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892. Τα 71 προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία 24 εκατ. δόσεις χλωροκίνης

Κορονοϊός: Επίταξη κλινών, τεστ και εργαστηρίων ιδιωτικών κλινικών ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

ΕΟΔΥ: Αυτές είναι οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού - Οι οδηγίες προφύλαξης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις