ΥΓΕΙΑ

Βικεντία Συροπούλου - Μπασιάκου: «Κορονοϊός - Μένουμε Κοντά – Μένουμε Δίπλα!»

Βικεντία Συροπούλου - Μπασιάκου: «Κορονοϊός - Μένουμε Κοντά – Μένουμε Δίπλα!»

Τηρώντας με ευλαβική προσήλωση το σύνθημα των ημερών «Μένουμε Σπίτι», που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την αντιμετώπιση της μετάδοσης της νόσου από τον μολυσματικό κορονοϊό, έχουμε άρδην αλλάξει τις καθημερινές μας συνήθειες, προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές - Άρθρο παρέμβαση της Βικεντίας Συροπούλου - Μπασιάκου, Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κι ενώ πολλοί και πολλές από εμάς βρήκαμε μια ευκαιρία να διακόψουμε την ταχύτητα με την οποία έτρεχε η ζωή μας, υποβάλλοντας τους εαυτούς μας σε υποχρεωτική «ανάπαυση σώματος και ψυχής», για κάποιους άλλους η αναγκαστική αυτή απομόνωση στερεί ουσιώδη αγαθά, όπως την τροφή, τα φάρμακα, δυο ζεστές κουβέντες, ένα χαμόγελο, μια ανθρώπινη «επαφή» έστω και χωρίς επαφή.

Είναι οι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας που κατοικούν απομονωμένοι στη μεθόριο και τα ακριτικά νησιά, ποτίζοντας με τον ιδρώτα του κόπου τους και το τελευταίο εκατοστό της ελληνικής γης, μακριά από τα παιδιά τους, φυλώντας Θερμοπύλες, και αποθαρρύνοντας κάθε υστερόβουλο βλέμμα επίδοξου αντιπάλου.

Είναι οι παππούδες και γιαγιάδες των πόλεων και των χωριών, που στήριξαν και εργάστηκαν για την Ελλάδα στα δύσκολα και που, όταν ήρθαν τα «εύκολα», ο χρόνος τους έκλεισε στα σπίτια τους γιατί τα πόδια δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος του σώματος.

Είναι οι θαυμάσιοι εκείνοι άνθρωποι με αναπηρία, που ο σημερινός εγκλεισμός τούς εμποδίζει να συνεχίσουν τα προγράμματα θεραπείας τους, να λάβουν την αγωγή τους, έρθουν σε επαφή με τον γιατρό τους.

Για όλους αυτούς, αλλά και για όσους άλλους οι συγκυρίες ήρθαν έτσι που σήμερα δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, μαζί με το αγαπημένο πλέον μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» είναι η ώρα να προσθέσουμε «Μένουμε Κοντά - Μένουμε Δίπλα!», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι η κορυφαία πράξη ανθρωπισμού.

Εμείς στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάναμε μια επιλογή. Να μετατρέψουμε τον προσωρινό υποχρεωτικό περιορισμό σε δυνατότητα. Δυνατότητα να συμμετέχουμε εθελοντικά στο οργανωμένο πρόγραμμα των Δήμων «Βοήθεια στο Σπίτι». Δυνατότητα να γίνουμε όχι μόνο χρήσιμοι και χρήσιμες αλλά αναγκαίοι και αναγκαίες. Όχι μόνο για όσους σήμερα έχουν πρακτική ανάγκη επειδή αδυνατούν να βγουν από το σπίτι τους, αλλά για την ίδια μας την Πατρίδα.

Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν περισσεύει. Κανένας δεν πρέπει να υστερεί. Κανένας δεν πρέπει να απολαμβάνει λιγότερα. Χρειαζόμαστε όλοι και όλες. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει γερούς και δυνατούς. Για να πιάσουμε το κουβάρι της προόδου και της ευημερίας εκεί που το αφήσαμε ένα μήνα πριν.

Γι’ αυτό «Μένουμε Κοντά – Μένουμε Δίπλα!» στους συνανθρώπους μας!

*Βικεντία Συροπούλου - Μπασιάκου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ