ΥΓΕΙΑ

Κορoνοϊός - ΠΟΥ: Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κορoνοϊός - ΠΟΥ: Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Associated Press

Δεκάδες εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται παγκοσμίως, ενώ τρία από αυτά δοκιμάζονται σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εύρεση θεραπείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή φθανουν τα εβδομήντα, ενώ αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο από την εταιρεία CanSino Biologics (Χονγκ Κονγκ) και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, καθώς βρίσκεται ήδη στη Φάση 2.

Παράλληλα, οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Inovio αναπτύσσουν ξεχωριστά εμβόλιο που δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα, καθώς ο ιός φαίνεται απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με τα περιοριστικά μέτρα. Η βιομηχανία φαρμάκων ελπίζει να συμπιέσει το χρόνο που χρειάζεται για να βγει ένα εμβόλιο στην αγορά – συνήθως περίπου 10 έως 15 χρόνια – μέσα στο επόμενο έτος.

Μεγάλες και μικρές εταιρείες του κλάδου, όπως αναφέρει το Bloomberg, κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί ο ιός. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Η CanSino δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έλαβε την Κινεζική ρυθμιστική έγκριση για να ξεκινήσει ανθρώπινες δοκιμές του εμβολίου της. Η Moderna που ποτέ δεν έβγαλε ένα προϊόν, έλαβε έγκριση από το ρυθμιστικό σώμα για να κινηθεί γρήγορα στις δοκιμές του ανθρώπου τον Μάρτιο, παρακάμπτοντας τα χρόνια δοκιμών σε ζώα που αποτελούν τον κανόνα στην ανάπτυξη εμβολίων. Η Inovio ξεκίνησε τις ανθρώπινες δοκιμές της την περασμένη εβδομάδα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις