ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Η πανδημία επιμένει και προβληματίζει – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα Infographic 18 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να παραμένουν αυξημένα και τη διασπορά στην κοινότητα να προκαλεί ανησυχία. Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κυμαίνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, προκαλώντας προβληματισμό στους ειδικούς. Η αύξηση στις μολύνσεις, πριν καλά – καλά επιστρέψουν οι περισσότεροι αδειούχοι και πριν ανοίξουν τα σχολεία, εξελίξεις που θεωρείται πως θα επιφέρουν επιπλέον άνοδο στα επιδημιολογικά δεδομένα, ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς φαίνεται πως η διασπορά στην κοινότητα αυξάνεται, συνεπικουρούμενη από την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Την Τετάρτη (18.08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.442 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε στους 282. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς 25 νέοι θάνατοι λόγω του φονικού ιού.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, είναι κι αυτό της διασποράς του ιού σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 46 περιφέρειες της χώρας είχαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο. Η Αττική διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία με 818 μολύνσεις, ενώ την ακολουθούν Κρήτη και Θεσσαλονίκη με επίσης υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς που συγκέντρωσαν πληθώρα ανθρώπων το τελευταίο διάστημα, είναι και η αύξηση του δείκτη θετικότητας. Σε 10 περιφέρειες της χώρας ξεπέρασε το 4%, που αποτελεί όριο συναγερμού, και η ανησυχία είναι έκδηλη για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα Infographic 18 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τετάρτης 18 ΑυγούστουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό- Καίγονται τα πρώτα σπίτια- Δραματικές ώρες