ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 31 Αυγούστου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για ένα ακόμα 24ωρο καταγράφηκαν υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα, με την αύξηση στους διασωληνωμένους και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να μεγαλώνει την πίεση προς το σύστημα υγείας. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Ένα 24ωρο πριν την έλευση του δύσκολου, κατά γενική ομολογία όλων των επιστημόνων, Σεπτεμβρίου τα μηνύματα από το «μέτωπο» της πανδημίας του κορονοϊού μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την Ελλάδα. Τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα, ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό έχει να κάνει με το υγειονομικό αποτύπωμα της πανδημίας, καθώς από εκεί αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα από την Τετάρτη (01.09), το γεγονός ότι θα βγουν σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυξάνει τον προβληματισμό για τις αντοχές του ΕΣΥ, με το υπουργείο Υγείας να δηλώνει, ωστόσο, έτοιμο για να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση.

Την Τρίτη (31.08), επιβεβαιώθηκαν 3.628 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν 22 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 344, με τους 319 από αυτούς να είναι ανεμβολίαστοι οι μερικώς εμβολιασμένοι. Ανησυχητικός και ο δείκτης των εισαγωγών, που έφτασαν τις 239 το τελευταίο 24ωρο καταγράφοντας αύξηση 11,68%.

Έντονη ανησυχία επικρατεί και για τη διασπορά στην κοινότητα, καθώς πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που έχουν αρχίσει να έχουν αυξητικές τάσεις σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, κι άλλα αστικά κέντρα παρουσιάζουν υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα, μετά την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου.

Το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Τα νέα πρόσωπα και οι αποχωρήσεις - Το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: 3.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 νεκροί σε 24 ώρες, στους 344 οι διασωληνωμένοι

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική