Ράπτη: Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί - Λειτουργεί η 24ωρη γραμμή παρέμβασης 1018

Διονυσία Προκόπη

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
INTIME NEWS

Η 10η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. 

«Σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, δεν διστάζουμε να υπενθυμίσουμε ότι η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

«Ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου, η αξιοποίηση των διαθέσιμων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και η επαγρύπνηση των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση τραγικών περιστατικών. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, "Δημιουργώντας ελπίδα μέσω δράσης", αναδεικνύει ότι ο καθένας και η κάθε μία από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην οικογένεια, το σχολείο, το εργασιακό περιβάλλον, ενδυναμώνοντας τους ευάλωτους συνάνθρωπους μας και παροτρύνοντάς τους να λάβουν την βοήθεια που χρειάζονται» πρόσθεσε.

Η 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018, λειτουργεί με την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και παρέχει εξειδικευμένη στήριξη από επαγγελματίες υγείας. Η Γραμμή εντάσσεται στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Επίσης, το υπουργείο Υγείας έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους πολίτες, οι οποίες συντελούν στην ανάπτυξη ενός πολυεπίπεδου πλαισίου υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και είναι διαθέσιμες σε όλους, επισήμανε η κυρία Ράπτη.

«Στόχος μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι η κατάρτιση και υλοποίηση ενός στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών. Υποχρέωση και ευθύνη μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του προστατευτικού δικτύου που συμβάλλει αποτελεσματικά στην προαγωγή της Ψυχικής Υγείας όλων» ανέφερε, τέλος, η υφυπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου - Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved