ΥΓΕΙΑ

Μίνα Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Αισιόδοξη για την ανταπόκριση στην τρίτη δόση του εμβολίου

Μίνα Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Αισιόδοξη για την ανταπόκριση στην τρίτη δόση του εμβολίου

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τρίτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊου στα άτομα άνω των 60 ετών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ανταπόκριση του κόσμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι «όσοι έκαναν το εμβόλιο πριν από οκτώ μήνες, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν και στην τρίτη δόση», κάνοντας ειδική αναφορά στους υγειονομικούς, για τους οποίους εκτίμησε ότι θα ανταποκριθούν όλοι. Επισήμανε, πάντως, πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για τον γενικό πληθυσμό.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση τρίτης δόσης πρώτον σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δεύτερον σε διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τρίτον σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας (13/09/2021). Οι υγειονομικοί είναι μία ακόμα πληθυσμιακή ομάδα, που φαίνεται πως θα «προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση» σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, ωστόσο η τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Σχετικά με το αν θα θεωρείται ολοκληρωμένος ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις που έχουν γίνει ήδη ή θα απαιτείται και η τρίτη για τις κατηγορίες για τις οποίες ανοίγει η πλατφόρμα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, δεν απέρριψε ούτε επιβεβαίωσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παρέπεμψε μόνο στην Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα εισηγηθεί αναλόγως και για αυτό το θέμα.

Στόχος, πάντως, του υπουργείου Υγείας είναι να εξηγήσει στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν αυξημένο κίνδυνο από την covid-19, πώς λειτουργεί η νόσος και τα οφέλη του εμβολιασμού. Προς το σκοπό αυτό, το υπουργείο Υγείας επιδιώκει και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει για το άνοιγμα των σχολείων και τα αυξημένα κρούσματα σε παιδιά, η κυρία Γκάγκα ήταν καθησυχαστική. Αυτή τη στιγμή, το 20% των κρουσμάτων αφορά σε παιδιά, και στη χώρα μας και διεθνώς. Τα θετικά κρούσματα όμως εντοπίζονται εγκαίρως με τα self-test και απομονώνονται, επομένως εκτιμά ότι δεν θα έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο αύξησης των νοσηλειών παιδιών, είπε η αναπληρώτρια υπουργός. Τέλος, επισήμανε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των κρουσμάτων στα σχολεία άλλαξε, πότε δηλαδή κλείνουν τμήματα ή μονάδες, καθώς πλέον τα περισσότερα μέλη οικογενειών είναι εμβολιασμένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ριμέικ του Σωματοφύλακα και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί...

Κλιντ Ίστγουντ, Όττο Ρεχάγκελ και ό,τι νέο έρχεται στα σινεμά

Μαρία Κάλλας: Το μυστήριο γύρω από τον θάνατό της και το μεγάλο μυστικό της απόλυτης ντίβας