ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 4 Κέντρα Υγείας της Δυτικής Ελλάδας

Υπουργείο Υγείας
Υπογραφή της σύμβασης στο υπουργείο Υγείας
Υπ. Υγ.

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 4 Κέντρων Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Σύμβαση για το έργο «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρων Υγείας Βάρδας, Κάτω Αχαΐας, Σιμοπούλου, Χαλανδρίτσας» υπεγράφη την Τρίτη (05/03/2024) στο υπουργείο Υγείας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ιωάννης Καρβέλης και ο Αντιπρόεδρος της ανάδοχης εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» Ευστάθιος Αθανασόπουλος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 6.154.951,08 ευρώ, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ και αναθέτουσα αρχή τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, την κυρία Αγαπηδάκη, που παρακολουθεί τόσο στενά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακαίνισης των 156 Κέντρων Υγείας από το ΤΑΙΠΕΔ, το μεγαλύτερο έργο παρέμβασης κτηριακού εξοπλισμού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από συστάσεως του ΕΣΥ. Θέλω, επίσης, πραγματικά να ευχαριστήσω τον κύριο Παναγιώτη Σταμπουλίδη και στο πρόσωπό του το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Χωρίς το ΤΑΙΠΕΔ το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα. Και όσον αφορά ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας, όλα τα προγράμματα ανακαινίσεως τόσο των νοσοκομείων, όσο και των Κέντρων Υγείας, περνάνε μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, κάτι όχι αυτονόητο για την Ελλάδα, και σε πάρα πολλά σημεία έχουμε ήδη αυτή τη στιγμή στήσει εργοτάξια και προχωράμε σε πραγματικές εργασίες. Το επόμενο διάστημα που ακολουθεί, ανά εβδομάδα θα παρουσιάζουμε είτε καινούριες συμβάσεις, είτε καινούρια έργα τα οποία ολοκληρώνονται. Σε ένα χρόνο από σήμερα, μέχρι το τέλος του 2025, το ΕΣΥ συνολικά θα έχει τελείως διαφορετικό πρόσωπο».

Σχετικές ειδήσεις