ΥΓΕΙΑ

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Κοινό πανυγειονομικό μέτωπο για τη διάσωση της δημόσιας υγείας.

Μπροστά στον κίνδυνο να θρηνούμε στο εξής ανθρώπινες ζωές εξαιτίας του ενταφιασμού της δημόσιας υγείας, η μόνη απάντηση είναι αυτή της «εξέγερσης» ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί κατά γράμμα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους οι γιατροί της χώρας, οι οποίοι έχουν ανέβει στα «κάγκελα» τις τελευταίες ημέρες, μετά τις συνεχείς προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη. Το στίγμα των προθέσεων του υπουργού δόθηκε την Παρασκευή με την τροπολογία που θέτει σε ομηρία την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα, ενώ επίκειται η ανακοίνωση της φαρμακευτικής δαπάνης - το ύψος της οποίας θα δείξει αν η χώρα μπει σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση ή όχι. Το σχέδιο καταστροφής θα ολοκληρωθεί με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα σημάνει απολύσεις και διαθεσιμότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στις δομές υγείας και γιατρούς.

87131655

Οι γιατροί είναι αποφασισμένοι: «Θα υπερασπιστούμε τους γιατρούς μας και τους ασθενείς μας με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλους τους Παρόχους και Χρήστες υγείας του Κοινού Πανυγειονομικού μετώπου, ώστε να διασφαλίσουμε τη Δημόσια υγεία και να μη χάσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα του ΙΣΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ήδη ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις. Για την 29η Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν απεργία και διαδήλωση έξω από το υπουργείο Υγείας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας στην περιφέρεια. Παράλληλα, συγκροτούν «επιτροπές σωτηρίας» των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και στη διαδικασία αυτή εντάσσουν τους αποκλεισμούς Ταμείων Νοσοκομείων και άλλες μορφές κινητοποιήσεων από 1ης Ιανουαρίου 2014 που θα στοχεύουν στη κατάργηση του 25ευρου, στην αποτροπή της είσπραξης των νοσηλίων και των εργαστηριακών εξετάσεων ως βεβαιωμένες οφειλές μέσω της Εφορίας και στην ελεύθερη - δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία.

15565370 EV GP GEORGIADHS DHMOSIOGRAFOI 4025.limghandler

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί προσφυγές στη δικαιοσύνη από ιατρικές ενώσεις εναντίον του υπουργού Υγείας, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος.

Και έπεται συνέχεια με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Το ιατρικό σώμα, που κρατά την υγεία του λαού στα χέρια του, δέχεται επιθέσεις συστηματικά εδώ και καιρό και από τον κ. Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας πόνταρε στον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε οι εξαθλιωμένοι από τις πολιτικές λιτότητας Έλληνες να κατηγορήσουν άλλους από τους πραγματικούς υπαίτιους για τις περικοπές στις παροχές υγείας.

P8230015

Σήμερα, όμως, που η δημόσια υγεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν, η απάντηση πρέπει να είναι κοινή, από το πανυγειονομικό μέτωπο και τον ελληνικό λαό. Απάντηση που θα προκαλέσει τριγμούς στην ίδια την κυβέρνηση, αν δεν αποσυρθούν τα «ανθρωποκτόνα» μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Δήμαρχος Τήνου: Γιατί μήνυσα τον Άδωνι

Στη Δικαιοσύνη κατά του Γεωργιάδη γιατροί από τη Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά

«Τραγική και επικίνδυνη» η κατάσταση στο νοσοκομείο Άρτας

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων

Έξαλλος ο Χατζηνικολάου με τον Άδωνι: Ζήτα συγγνώμη!

Στη Βουλή οι ελλείψεις φαρμάκων λόγω του μοντέλου ενός μειοδότη

Καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα λόγω του μοντέλου ενός προμηθευτή

«Αλχημείες» για περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης