ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχος Τήνου: Γιατί μήνυσα τον Άδωνι

Δήμαρχος Τήνου: Γιατί μήνυσα τον Άδωνι

Την αγανάκτησή του για την πολιτική που ασκείται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα από τον υπουργό κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στηλιτεύει σε συνέντευξή του στο on med.gr ο Δήμαρχος της Τήνου κ.Παναγιώτης Κροντηράς.

Ο κ. Κροντηράς μάλιστα τονίζει ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα για την οργάνωση του Κέντρου Υγείας του νησιού, φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κάποιο μοιραίο. Αυτό άλλωστε αποτύπωσε και στην μηνυτήρια αναφορά του προς το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, μία αναφορά που συνυπογράφει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου.

Σε ερώτηση εάν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, ο κ. Κροντηράς τονίζει ότι δεν υπήρξε κατ ιδίαν συνάντηση μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον Δήμαρχο υπερβολικό. «Εμείς όμως δεν κοιμόμαστε ήσυχοι», σημειώνει ο Δήμαρχος.

Ένα χρόνο περιμένουμε για την στελέχωση του Κέντρου, με γιατρούς υπογραμμίζει ο Δήμαρχο και προσθέτει: « Ενώ θα έπρεπε να είχαμε δύο αγροτικούς, σήμερα το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόνο έναν, ενώ οι δύο γενικοί γιατροί, εφημερεύουν μέρα παρά μέρα. Μία παθολόγο γιατρό που έχουμε, βρίσκεται εδώ και έξι μήνες σε συνεχείς άδειες, με αποτέλεσμα το πρόβλημα κάλυψης να διογκώνεται».

Επιπλέον, βλέποντας αυτήν την κατάσταση, δύο πρόσωπα, η Διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας παραιτήθηκαν, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να παραμένει ακέφαλο για πολλούς μήνες. Φεύγοντας μάλιστα οι δύο κυρίες, τονίζει ο κ. Κροντηράς έγραψαν με νόημα: «τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια του νησιού».

KRONTIRAS

Σκεφθείτε, λέει ο συνομιλητής μας, ότι μιλάμε για ένα νησί με 10.000 μόνιμους κατοίκους και με ένα εκατ. επισκέπτες όλον τον χρόνο, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι πόλος, έλξης και για προσκυνηματικούς επισκέπτες, επομένως η δημόσια υγεία, είναι στην προτεραιότητα του νησιού.

Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα όμως, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος, είναι ότι από τις 6 Δεκεμβρίου, δεν θα υπάρχει δικαίωμα συνταγογράφησης και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Το πόσο υποψιασμένοι και ευαισθητοποιημένοι είναι για την υγεία και την περίθαλψή τους οι κάτοικοι της Τήνου, σε αντίθεση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι έχουν φροντίσει να αντικαταστήσουν το ΕΚΑΒ. Ναι ακούσατε καλά!

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «όταν δεν βρίσκουμε το… κρατικό ΕΚΑΒ, προχωράμε στο διαδημοτικό ΕΚΑΒ των αεροδιακομιδών». Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος προχώρησε σε διαγωνισμό και έτσι έχει το κεφάλι του ήσυχο, αφού όταν υπάρξει έκτακτο περιστατικό, τότε πραγματοποιείται αεροδιακομιδή για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου. Και μπορεί μία αεροδιακομιδή να είναι πανάκριβη, κοστίζει γύρω στις 10.000 με 15.000 ευρώ, ωστόσο με τον διαγωνισμό που πραγματοποιήσαμε, καταφέραμε να πραγματοποιούμε όλο τον χρόνο αεροδιακομιδές, με 40.000 ευρώ, καταλήγει ο Δήμαρχος.

Πηγή: Onmed

Διαβάστε επίσης:

Η Τήνος μηνύει τον 'Αδωνι

Στη Δικαιοσύνη κατά του Γεωργιάδη γιατροί από τη Θεσσαλονίκη

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων

Έξαλλος ο Χατζηνικολάου με τον Άδωνι: Ζήτα συγγνώμη!