ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου

ΙΣΑ: Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου

«Θετική» χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την απόφαση για την άρση της επιβολής του 25ευρου, καθώς επισημαίνει ότι «αποκαθίσταται η αδικία», ενώ παράλληλα εκφράζει την ευχή ότι «δε θα υπάρξουν άλλες τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τόσο μη επεξεργασμένες, που να αποκλείουν τους ΜΗ έχοντες να βρουν την υγειά τους..»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

«Η επιμονή και του ΙΣΑ έπιασε τόπο: Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου

Θετική κρίνουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού για την άρση επιβολής του 25ευρου και την ευαισθησία που δείχνει ότι πρέπει να έχουν οι δομές Υγείας στη χώρα μας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για το κράτος, αλλά κυρίως για τους πολίτες.

Ο ΙΣΑ, ήδη από το 2012 που νομοθετήθηκε το 25ευρο στο Ν.4093, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το άδικο αυτό χαράτσι σε βάρος των πολιτών, που καλούνται να πληρώνουν τόσα, προκειμένου να βρουν την υγειά τους.

Χαιρόμαστε που σήμερα, η απόφαση του ΙΣΑ, μαζί με την αντίδραση άλλων πολιτών και φορέων έδωσε την τελική δίκαιη λύση. Πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξουν άλλοι τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τόσο μη επεξεργασμένες, που να αποκλείουν τους ΜΗ έχοντες να βρουν την υγειά τους. Η υγεία είναι το βασικό αγαθό και πιστεύουμε ότι οι στοιχειώδεις υπηρεσίας της πρέπει να παρέχονται ισότιμα σε όλους τους πολίτες.

Ο ΙΣΑ εμμένει στα εισοδηματικά κριτήρια προσβασιμότητας ασθενών είτε στη θεραπεία είτε στις εξετάσεις , μέσα από τη δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλληλοενημέρωσης του TAXIS με την ΗΔΙΚΑ για την ανάπτυξη μιας κλιμακωτής επιβάρυνσης των ασθενών βάσει εισοδήματος».

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Γεωργιάδη: Τέλος το χαράτσι των 25 ευρώ

Τέλος και επίσημα στο 25ευρω με εγκύκλιο

Παίρνουν πίσω το 25ευρω Σαμαράς-Βενιζέλος

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΠΙΣ: Να καταργηθούν άμεσα το 25ευρω και το 1 ευρώ ανά συνταγή

Την πλήρη κατάργηση των χαρατσιών στην Υγεία ζητά το ΚΚΕ

Μ. Χρυσοβελώνη: «Πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης»

Α. Γεωργιάδης: «Ό,τι σου παρέχεται τζάμπα δεν το εκτιμάς»

Ε.Σ.Α.μεΑ: Ο υπουργός Υγείας έχει άγνοια του αντικειμένου της Υγείας!