ΥΓΕΙΑ

Διευρύνονται οι υπηρεσίες Υγείας στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Διευρύνονται οι υπηρεσίες Υγείας στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή Εσταυρωμένου θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες του Ηρακλείου για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά από σχετική απόφαση της 7ης ΥΠΕ, για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ, στο 3ο χιλιόμετρο Ηρακλείου Μοιρών, λειτουργούν καθημερινά 07.00-19.00 εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Η 7η ΥΠΕ θεωρεί σημαντική την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους σε περιπτώσεις που χρήζουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στις υπάρχουσες ειδικότητες στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, αντί των τακτικών ιατρείων των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Σημειώνεται ότι στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου εξυπηρετούνται και ανασφάλιστοι πολίτες, για τους οποίους οι παροχές είναι εντελώς δωρεάν με την προϋπόθεση να έχουν ΑΜΚΑ. Οι ειδικότητες που καλύπτονται είναι: ορθοπεδικοί, παιδίατροι, ουρολόγος, καρδιολόγοι, αλλεργιολόγος, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, οδοντίατροι, οφθαλμίατροι.

Επίσης στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες υγείας: εμβολιασμοί (παιδιών), μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικά εργαστήρια, κυτταρολογικό εργαστήριο, φυσικοθεραπευτήριο, ιατρείο άσθματος, διαβητολογικό ιατρείο, σπιρομετρήσεις, καρδιολόγοι, τμήμα ενέσεων και καρδιογραφημάτων, τμήμα γονεϊκότητας (ψυχοπροφυλακτικής) και μητρικού θηλασμού, τμήμα οδοντοπροσθετικής, τμήμα μητρικού θηλασμού, κολποσκοπήσεις (μετά από παθολογικά τεστ ΠΑΠ), τοποθέτηση ενδομήτριων σπειραμάτων (σπιράλ) και αντισυλληπτική αγωγή.

Στο ΠΕΔΥ Αλικαρνασσού υπάρχουν οι ειδικότητες ορθοπεδικού, πνευμονολόγου, οδοντιάτρου, ενώ γίνεται και λήψη για τεστ ΠΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά 08.00-14.00 στα τηλέφωνα 2810-719209/719210 (αστική χρέωση) ή στα πενταψήφια (14554, 14784, 14884, 14900 με χρέωση ανάλογα με την εταιρεία), ενώ πληροφορίες παρέχονται και στο τηλεφωνικό κέντρο 2810-719100.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων