Τελέστηκε η απαγγελία του Όρκου του Ιπποκράτη στην Κω

Newsbomb

Το τελετουργικό της απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες απόφοιτους των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας, πραγματοποιήθηκε στο Ασκληπιείο της Κω, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η διοίκηση και τα μέλη του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, οι τοπικές αρχές του νησιού, το Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου της Κω, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, οι πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Βλασταράκος, τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ και οι πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών απένειμαν στους πρωτεύσαντες βραβείο αριστείας, με συμβολικό χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Το τελετουργικό του Όρκου του Ιπποκράτη έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Από τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε η επιθυμία, η εκδήλωση να έχει συνέχεια και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Βλασταράκος, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι ο ΠΙΣ θα προβάλλει την ιστορία της χώρας μας και τις αξίες της ζωής και θα ενισχύσει την Ιπποκρατική ιδέα, στη μνήμη του θεμελιωτού της σύγχρονης επιστημονικής ιατρικής, Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί από κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Η Ελλάδα, πρέπει να δώσει στο δυτικό κόσμο τα φώτα των πολιτιστικών αξιών της και να ζητήσει κατανόηση για τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved