ΥΓΕΙΑ

Επεισόδιο με τον Πολάκη και καρκινοπαθή στο αεροδρόμιο της Σύρου

Επεισόδιο με τον Πολάκη και καρκινοπαθή στο αεροδρόμιο της Σύρου

Τη Σύρο επισκέφθηκε την Τετάρτη (12/10/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κώστα Καρακατσιανόπουλο, το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κώστα Λιτζεράκο και κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση της προόδου στη διαδικασία εγκατάστασης στη Σύρο, σταθμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Η εγκατάσταση του σταθμού αεροδιακομιδών συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και υλοποιείται σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού, η οποία θα διαθέσει ελικόπτερο NH-90. Η λειτουργία του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε από τη διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά.

Ωστόσο, η αναχώρηση του κ. Πολάκη από το νησί ήταν επεισοδιακή. Καρκινοπαθής περίμενε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στο αεροδρόμιο, για να του μιλήσει και να του μεταφέρει τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας, όπως αναφέρει το cyclades24.gr. Το δράμα της γυναίκας είναι γνωστό στο νησί, καθώς έχει ζητήσει βοήθεια μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Πολάκης, όμως, δεν έμεινε να συζητήσει με την καρκινοπαθή, λέγοντας ότι έχει έρθει για άλλο λόγο στο νησί. «Εμείς σας ψηφίσαμε... Εμείς σας βγάλαμε και πρέπει να με ακούσεις και εύχομαι στα παιδιά σας αν έχετε παιδιά να μην πάθουν αυτά που έχω πάθει εγώ κ. Πολάκη» είπε η γυναίκα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας την άφηνε πίσω του, μπαίνοντας στο κτήριο του αεροδρομίου.

Σχετικές ειδήσεις