ΥΓΕΙΑ

Βλασταράκος: Οι γιατροί κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας

Βλασταράκος: Οι γιατροί κρατούν όρθιο το Σύστημα Υγείας

Στο 13ο Πολυθεματικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας στη Σπάρτη, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, την Παρασκευή και το Σάββατο, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016.

Ο κ. Βλασταράκος, κατά το χαιρετισμό του και κηρύττοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, τόνισε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενδιαφέρεται τα μέγιστα για τη δια βίου εκπαίδευση των γιατρών, καθώς είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση που βιώνουμε, αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας, παρότι η μετανάστευση καλών επιστημόνων, μας αποστερεί τη δυνατότητα της προσφοράς τους στον τόπο μας.

«Ο ΠΙΣ στηρίζει κάθε Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος αγωνίζεται και προσφέρει στην κοινωνία, αλλά και στην επιστήμη γιατί μπορεί η κρίση που μας έχει πλήξει να είναι βαθειά, αλλά με την προσπάθεια, την αλληλεγγύη και την εκπαίδευση, μπορούμε να βγούμε δυνατότεροι και ισχυρότεροι, στη μετασχηματική εποχή του αύριο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία για το μέλλον πρέπει να δώσει τη θέση της σε όσους απαισιοδοξούν, προκειμένου η χώρα μας να έχει ελπιδοφόρο μέλλον».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΠΙΣ συζήτησε με τους αρμόδιους φορείς για τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την ιατρική περίθαλψη της περιοχής.