ΥΓΕΙΑ

Καιρός: Έτσι δεν θα γλιστράτε στον πάγο – Κάντε το όπως οι… πιγκουίνοι!

Καιρός: Έτσι δεν θα γλιστράτε στον πάγο – Κάντε το όπως οι… πιγκουίνοι!

Να περπατούν σαν... πιγκουίνοι, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να γλιστρήσουν στα πεζοδρόμια εξαιτίας του παγετού που θα τα καλύψει, μετά τις πολικές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, συνέστησαν στους πολίτες οι Γερμανοί ορθοπεδικοί.

Σε μια οδηγία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Γερμανικής Εταιρείας Ορθοπεδικών και Χειρουργικής Τραύματος επισημαίνεται ότι το να περπατάει κανείς μιμούμενος τους πιγκουΐνους προϋποθέτει να γέρνει τον κορμό του σώματός του προς τα εμπρός ώστε το κέντρο βάρους να πέφτει στο μπροστινό πόδι.

pigkouinos

Σε ένα σκίτσο, μάλιστα, που συνοδεύει τις συστάσεις των γιατρών εξηγείται ότι όταν οι άνθρωποι περπατούν κανονικά, το βάρος του σώματος μοιράζεται σχεδόν ισότιμα και στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αυξάνεται ο κίνδυνος να χάσει κανείς την ισορροπία του και να πέσει σε ολισθηρές επιφάνειες.

Σημειώνεται ότι οι δημοτικές αρχές στο Βερολίνο είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική, καθώς δεν είχαν ρίξει αλάτι στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας τον Ιανουάριο του 2014, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για επικείμενο κύμα ψύχους.

Ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έλαβαν περισσότερες από 750 κλήσεις για βοήθεια, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας γέμισαν ασφυκτικά από ασθενείς με κατάγματα.

Ο υδράργυρος στο Βερολίνο αναμένεται να βυθιστεί στους -10 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.