Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΕΡΤ3: Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέτρεψε όλα τα δεδομένα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη! (vid)

Newsbomb

Καιρός:Λίγες ημέρες μετά το πρώτο «κύμα» του χιονιά που ταλαιπώρησε όλη την Ελλάδα, οι μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουν σημαντική επιδείνωση του καιρού από το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι της Πέμπτης (05/01/2017).

Το φαινόμενο «Αριάδνη» που πλησιάζει τη χώρα μας θα φέρει πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος ανατρέπει όλα τα δεδομένα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού σε μήνυμά του στο Facebook αναφέρει ότι «στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα μειώθηκε ακόμα περισσότερο για κάποια αξιόλογη χιονόπτωση μέσα στη νύχτα προς τα Θεοφάνια αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας όπου δεν αποκλείεται να επικρατήσει κατά περιόδους μόνο κάποια συννεφιά», ενώ για την Αθήνα αναφέρει πως «για την πιθανότητα χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε περιοχές της Αττικής από το Σάββατο θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το μεσημέρι σήμερα».

Δείτε τι έγραψε στο Facebook

Δείτε ΕΔΩ πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/2017), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στις νησιώτικες περιοχές), τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις άνεμους.

Αναλυτικά:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17):

1. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

1.Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

2.Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι όποιοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).