ΥΓΕΙΑ

ΝΔ: Σε οριακή κατάσταση το Γηροκομείο Βόλου λόγω οφειλών του ΕΟΠΥΥ

ΝΔ: Σε οριακή κατάσταση το Γηροκομείο Βόλου λόγω οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Αγώνα δρόμου για να αποφύγει το «λουκέτο» κάνει η διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, το οποίο βρίσκεται σε «οριακή κατάσταση» λόγω των υπέρογκων ποσών που χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, Ιάσονας Φωτήλας και Χρήστος Μπουκώρος.

Το Γηροκομείο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις. Η προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων καθυστερεί ενώ απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αναφέρουν οι βουλευτές. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ για το χρονικό διάστημα 2012-2015 οφείλει στο Γηροκομείο Βόλου 260.000 ευρώ, ενώ για το χρονικό διάστημα 2016-2017 οφείλει το ποσό των 200.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 460.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αιτήσεις για να δεχθεί ηλικιωμένους, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες και να τους κρατήσουν στα σπίτια τους, επισημαίνουν.

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να μάθουν για ποιο λόγο ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ακόμα αποπληρώσει τις οφειλές του προς το Γηροκομείο Βόλου και πότε σκοπεύει να το κάνει.

Σχετικές ειδήσεις