ΥΓΕΙΑ

Εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο – Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος;

Εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο – Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος;
Συμμετέχουν επτά συνδυασμοί και δύο ανεξάρτητοι

Αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), πραγματοποιούνται την Κυριακή (03/03/2019), με τη συμμετοχή 380 προέδρων και εκλεκτόρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας. Μία ημέρα πριν, το Σάββατο (02/03/2019) θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν επτά συνδυασμοί και δύο ανεξάρτητοι-μεμονωμένοι υποψήφιοι. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, μετά από πολύχρονη θητεία στην προεδρία του Συλλόγου, έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ο νέος πρόεδρος θα προέρχεται και πάλι από τη «γαλάζια» παράταξη, με βάση τους εκλέκτορες που έχουν προκύψει από τις εκλογές των τοπικών συλλόγων. Φαβορί για το «τιμόνι» του ΠΙΣ, εφόσον το αποφάσιζε η ίδια, θεωρείται η επί χρόνια πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκφράσει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, Παύλος Καψαμπέλης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, θα ήταν επίσης μια σίγουρη επιλογή για την προεδρία του ΠΙΣ, ωστόσο προτεραιότητα είναι η μάχη για την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα διοίκηση που θα προκύψει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως:

- Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τους ιατρούς ειδικοτήτων.

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της ελλιπούς στελέχωσης των νοσοκομείων, της ανεργίας του κλάδου, της μετανάστευσης των νέων ιατρών, τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Το μήνυμα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ είναι «στα δύσκολα χρόνια που είναι ακόμη μπροστά μας, να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η σοβαρότητα, προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα και παραλείψεις. Ευχόμαστε η προσέγγιση των προβλημάτων με θετικό τρόπο να αποδώσει παραγωγικά αποτελέσματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις