ΥΓΕΙΑ

MedInfoBook: Ένα app προσωπικού φακέλου υγείας

MedInfoBook: Ένα app προσωπικού φακέλου υγείας

Πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία μας, δίνει η εφαρμογή MedInfoBook. Πρόκειται για ένα app προσωπικού φακέλου υγείας, δηλαδή μια ηλεκτρονική εφαρμογή που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα δημιουργίας Προσωπικού Φακέλου Υγείας (Personal Health Records PHR). Καθώς το MedInfoBook δεν θα είναι αποθηκευμένο μόνο στο κομπιούτερ του χρήστη, αλλά και στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο cloud, ο φάκελος είναι άμεσα προσβάσιμος.

Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρεία Computer Solutions. Για το MedInfoBook, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι δημιουργοί του, Βαγγέλης Κωστάλας Senior Developer και Team Leader, Σταύρος Πιτόγλου Chief Technical Officer και Μιχάλης Ζαφειρίου Technical Support Manager, ενώ παρών ήταν και ο Σπύρος Παζιάνας, Vice President COO της Computer Solutions, σε συνέντευξη Τύπου. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet & Internet Now.

Το MedInfoBook είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα άμεσα προσβάσιμη αποκλειστικά από τον χρήστη της, ή από οποιονδήποτε άλλον εκείνος επιλέγει, και απόλυτα ασφαλής όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, καθώς χρησιμοποιεί μοντέρνα κρυπτογραφημένα συστήματα, μεθόδους και μηχανισμούς (Ε2ΕΕ).

Ο κάθε χρήστης μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του, όπως: ημερομηνίες και αποτελέσματα των τσεκ-απ του, των αιματολογικών και άλλων ιατρικών εξετάσεών του, μαστογραφίες, καρδιογραφήματα, κ.λπ., φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθήσε για προβλήματα υγείας του παρελθόντος, διευθύνσεις και τηλέφωνα των θεραπόντων γιατρών του, εμβόλια που έκανε ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, και γενικά όλες τις πληροφορίες του ιατρικού του ιστορικού, καθώς και των οικείων του. Με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται πλέον να απομνημονεύει τις παραπάνω πληροφορίες, ούτε να χάνει τον χρόνο του, ψάχνοντας στα συρτάρια του για να τις βρει, κάθε φορά που τις χρειάζεται, κάθε φορά που ένα πρόβλημα υγείας κάνει την εμφάνισή του και επιβάλλει την αναζήτησή τους.

Επιπλέον με την εφαρμογή MedInfoBook, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει και πληροφορίες που δεν έχει ο γιατρός του αλλά του είναι χρήσιμες, όπως για παράδειγμα την καθημερινή άσκηση, τις διατροφικές συνήθειες, στην περίπτωση διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης, στην περίπτωση υπέρτασης τις εκάστοτε μετρήσεις, κ.ά.

Παράλληλα με το app MedInfoBook υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με παρόχους υγείας για τη λήψη και αποθήκευση των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε ιατρικής εξέτασης, και ταυτόχρονα η πληροφορία αυτή να μοιράζεται με όποιον επιλέξει ο χρήστης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Συμπερασματικά, το MedInfoBook είναι το απόλυτο εργαλείο για άμεση πρόσβαση σε ό,τι σχετίζεται με την υγεία του κάθε χρήστη και την υγεία όλων των μελών της οικογένειάς του. Ταυτόχρονα, αν ο χρήστης το επιτρέψει, στο MedInfoBook μπορεί να ανατρέχει και ο οικογενειακός ή άλλος θεράπων γιατρός του και να βρίσκει εκεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να κάνει τη γνωμάτευσή του, σχετικά με την υγεία του χρήστη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.medinfobook.gr

Σχετικές ειδήσεις