ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Μένουν στο δρόμο οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

ΠΟΕΔΗΝ: Μένουν στο δρόμο οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, το πρωί της Μ. Δευτέρας (22/04/2019), θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μαζί με τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου.

Οι συμβάσεις τους λήγουν και παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι θα παραταθούν προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων, το θέμα δεν έχει διευθετηθεί.

Αναφερόμενη η ΠΟΕΔΗΝ στον κ. Πολάκη και την παρέμβασή του στην προηγούμενη συγκέντρωσή της στις 21 Μαρτίου, τονίζει: «Σε μια βδομάδα είπε χαρακτηριστικά, θα ανακοινωθεί η παράταση της Σύμβασης. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το Νοσοκομείο. Μαθαίνουν ότι πασχαλιάτικα τις πετάνε στο δρόμο, χάνουν τη δουλειά τους».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ δίνει νέο ραντεβού στον Παύλο Πολάκη, στις 08:30, στα σκαλοπάτια του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις