ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές διακρίσεις για τον ΕΟΠΥΥ στην καταπολέμηση της απάτης στην Υγεία

Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές διακρίσεις για τον ΕΟΠΥΥ στην καταπολέμηση της απάτης στην Υγεία
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος, είναι ο νέος πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network (EHFCN), του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία.

Η σημαντική διάκριση για την Ελλάδα ήρθε στο 10ο Open House του EHFCN, στις 13 και 14 Ιουνίου 2019, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ο κ. Πλαγιανάκος προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Δικτύου, στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης, και διαδέχεται τον Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος είχε εκλεγεί στην αντίστοιχη θέση τον Απρίλιο του 2018.

Το 10ο Open House του EHFCN είχε κεντρικό θέμα «Στα παρασκήνια της καινοτόμου υγειονομικής εποπτείας» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ολλανδικής Υπηρεσίας Υγείας (NZa). Το Δίκτυο είναι ο μοναδικός Οργανισμός με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγεία. Πρόκειται για δράσεις γύρω από τον εντοπισμό και την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας, την εκκαθάριση των δαπανών υγείας των παρόχων με χρήση τεχνικών δειγματοληψίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων), αλλά και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού.

Το EHFCN αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο, με αποστολή τη συνολική βελτίωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας προς όφελος κάθε ασθενούς. Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην Υγεία. Στο πλαίσιο του Δικτύου έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με Οργανισμούς από όλο τον κόσμο και Παγκόσμια Δίκτυα.

«Είμαι ενθουσιασμένος και παράλληλα αισθάνομαι τιμή, που καλούμαι, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, να στηρίξω ένα Δίκτυο με τόσο σημαντικό έργο. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια καλύτερη Υγεία για όλους του πολίτες της ΕΕ με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος.

Το βιογραφικό του προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Ο Βασίλειος Π. Πλαγιανάκος είναι Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος (2014-2018) και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2014-2018). Είναι ο ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων». Επίσης, για το διάστημα 2017-2018 ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN), της οποίας είχε διατελέσει μέλος τις διετίες 2011-2013 και 2013-2015.

Ο κ. Πλαγιανάκος έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο της Διδακτορικής Διατριβής του «Νέες μέθοδοι Εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων, Βελτιστοποίησης και Εφαρμογές». Παράλληλα, έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων και έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντηρήσει πληθώρα μεγάλων έργων που αφορούσαν κυρίως ασφαλή δίκτυα πολλαπλών πρωτοκόλλων, υψηλής απόδοσης και εγγυημένης ποιότητας υπηρεσιών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, Ομαδοποίηση, παράλληλους και κατανεμημένους υπολογισμούς, εφαρμογές στη Βιοϊατρική και τη Βιοπληροφορική, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις