Παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ζητούν οι γιατροί

Διονυσία Προκόπη

EUROKINISSI

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ζητά εκ νέου η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μετά την αυτοκτονία της Γκαγιανέ Κασαρτζιάν.

Η ΕΙΝΑΠ είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή εδώ και πάνω από ένα μήνα, με αφορμή την επίθεση που είχε δεχτεί ειδικευόμενος γιατρός κατά τη διάρκεια εφημερίας. Τότε, ο διοικητής είχε «πρακτικά αθωώσει τους δράστες εγκληματικής επίθεσης» σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ και είχε κατηγορήσει για «αντικοινωνική συμπεριφορά», τόσο τους γιατρούς του νοσοκομείου όσο και την Ένωση. «Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διοικητής να συνεχίσει να ασχημονεί» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ σε σχετική ανακοίνωση.

Τρεις ημέρες πριν από το θάνατο της άτυχης Γκαγιανέ Κασαρτζιάν, στις 26/06/2019, ο διοικητής με έγγραφό του «είχε κηρύξει με οφθαλμοφανώς παράνομο τρόπο, όχι απλά "κοινωνικό αυτοματισμό" αλλά κυριολεκτικά κοινωνικό κανιβαλισμό εξουσιοδοτώντας τις νόμιμες αποκλειστικές να κυνηγούν τις "παράνομες". Στη συνέχεια, πριν από λίγες μέρες άσκησε πειθαρχική δίωξη ενάντια σε εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, απλά ασκεί κριτική σε συγκεκριμένες αποφάσεις του διοικητή» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ και ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει θέση, προχωρώντας στις απαιτούμενες ενέργειες και να σταματήσει να κρύβεται.

Φραστική επίθεση

Επίσης, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει για ανάρμοστη συμπεριφορά τον διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας και τον εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου, σε βάρος της προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων.

Η φραστική επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας για την έλλειψη κλιματισμού στα Επείγοντα και άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

«Η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τις τακτικές εκφοβισμού και στηρίζει τους συναδέλφους και συνδικαλιστές που αγωνίζονται για δωρεάν, δημόσιο και επαρκώς στελεχωμένο με προσωπικό σύστημα υγείας» καταλήγει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved