ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βασίλης Τσαγκάρης: «Ήμουν σε άμυνα, έχουν γίνει πολλά, θα τα μάθετε όταν πρέπει» (vid)

Βασίλης Τσαγκάρης: «Ήμουν σε άμυνα, έχουν γίνει πολλά, θα τα μάθετε όταν πρέπει» (vid)

Βασίλης Τσαγκάρης:Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/03) ο Παραολυμπιονίκης που ομολόγησε ότι σκότωσε έναν 47χρονο χθες βράδυ στο Μοσχάτο.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Φτάνοντας στα δικαστήρια, ο Βασίλης Τσαγκάρης απάντησε -έστω και λακωνικά- στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν.

«Ήμουν σε άμυνα», είπε για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου, χθες, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο, για την οποία έχει ομολογήσει.

«Έχουν συμβεί πολλά, θα τα μάθετε όταν πρέπει», πρόσθεσε και μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας.

Περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την προσέλευση του Βασίλη Τσαγκάρη στα δικαστήρια:

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο του Newsbomb.gr, τι δήλωσε έξω από τα δικαστήρια ο Πέτρος Μαντούβαλος δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη:

Ο Βασίλης Τσαγκάρης ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί στις 9 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας (27/3/2017). Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Αυτός είναι ο δράστης

Ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε έναν ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείο στον Πειραιά.

tsagaris

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι με παραπληγία από το 2002, μετά από ατύχημα που είχε με αυτοκίνητο, άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση και τα 50μ. πρόσθιο, δύο χρόνια αργότερα, στον «Ηρόδικο» Μοσχάτου.

tsagaris2

Διακρίθηκε σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ήταν 6ος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου. Κατέκτησε την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (2012) της κατηγορίας του (SB3- 50m πρόσθιο).

tsagaris5

(Από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή)

Το χρονικό του εγκλήματος

«Τον σκότωσα για μία γυναίκα»... Αυτό φέρεται να είπε στην Αστυνομία ο δράστης του φονικού που συγκλόνισε χθες την περιοχή του Μοσχάτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης -Παραολυμπιονίκης που έχει χαρίσει στην ελληνική Εθνική Ομάδα κολύμβησης αμέτρητες διακρίσεις- στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν για την υπόθεση, διατηρούσε σχέση με την πρώην σύζυγο του 47χρονου ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου.

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03), ο 47χρονος πήγε στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, για να «ζητήσει τα ρέστα» επειδή ο Παραολυμπιονίκης είχε σχέση με την πρώην σύζυγό του. Πάντα σύμφωνα με τον 39χρονο, ο 47χρονος είχε μαζί του ένα όπλο, το οποίο και τράβηξε.

Ακολούθησε διαπληκτισμός των δύο ανδρών ενώ σύμφωνα πάντα με την ομολογία του Παραολυμπιονίκη, σε κάποια στιγμή προσπάθησε να πάρει το όπλο από το θύμα και αυτό εκπυρσοκρότησε. Στο σημείο, πάντως, της ανθρωποκτονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από το 22αρι όπλο, που κατείχε παράνομα ο 47χρονος. Το όπλο βρέθηκε από αστυνομικούς μέσα στο πρακτορείο.

Το πλέον αντριχιαστικό... Το ίδιο το θύμα τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκε, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αμέσως ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, κάτι που συνέβη λίγο αργότερα. Ο 39χρονος συνελήφθη μέσα στο σπίτι του και ομολόγησε την πράξη του.

Παράλληλα, αστυνομικοί έφτασαν στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ όπου είδαν κατεβασμένα τα ρολό και αφού μπήκαν στο χώρο, εντόπισαν νεκρό έναν άνδρα, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

egklima4

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μαρτυρία ανθρώπου που γνωρίζει τον δράστη:

Σχετικές ειδήσεις