ΕΛΛΑΔΑ

Κασιδιάρης: Λόγος της δίωξης τα υψηλά δημοσκοπικά μου ποσοστά

Κασιδιάρης: Λόγος της δίωξης τα υψηλά δημοσκοπικά μου ποσοστά

Μοναδικός λόγος της δίωξής μου είναιη ραγδαία άνοδοςτου κόμματός μου και τα υψηλά ποσοστάπου φέρεται να έχω αυτή τη στιγμήδημοσκοπικά ως υποψήφιοςδήμαρχος Αθηναίων»,είπε στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο ισχυρίστηκε ότι «στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων», συμπληρώνοντας ότι «η διαδικασία ήταν κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση». Μάλιστα ο κατηγορούμενος επιχέιρησε να αναλύσει ότι είναι «πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση , διότι πρόκειται για το κόμμα που στην προμετωπίδα των προγραμματικών του θέσεων βρίσκεται η πάταξη της εγκληματικότητας. Δεν μπορεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού να εναποθέτει τις ελπίδες του για να απαλλαγεί από τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα σε μία εγκληματική οργάνωση».

Σε ερώτηση σχετικά με το «καταστατικό» του κόμματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο κατηγορούμενος απάντησε: «Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα…Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων».

Ο Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ανοησίες και φαντασιοπληξίες» και τα περί στρατιωτικής δομής.

Ακόμη υποστήριξε:

* «Κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. η κεντρική διοίκηση της ΧΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βίας και προσωπικώς μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στη δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα μου είναι παντελώς άγνωστα, πλην του Ρουπακιά, που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος».

* «Η ΧΑ είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση».

* «Οι πόροι του κόμματος από την ημέρα της εκλογής μας στο κοινοβούλιο, είναι οι εισφορές των βουλευτών που οικειοθελώς αποδίδουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα, η κρατική χρηματοδότηση, η οποία θεωρώ πως είναι υπέρογκη για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας και υπερεπαρκής για τις ανάγκες λειτουργίας του κόμματος και το κοινωφελές μας έργο. Η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει κανέναν κρυφό χρηματοδότη και όσα προβάλλονται από τον τύπο και τα κανάλια περί εφοπλιστών και βιομηχάνων είναι ασύστολα ψεύδη».

* «Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος διότι τίποτα δεν έχω πράξει. Η δίωξη σε βάρος μου είναι καθαρά πολιτική και έχει στόχο να ανακόψει τη ραγδαία άνοδο του κόμματός μου. Απέδειξα με συγκεκριμένα στοιχεία την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Σας ζητώ να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να με κρίνετε με βάση τα πραγματικά περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»