ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής (βίντεο)

Αναστασιάδης: Η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής (βίντεο)

Την ελπίδα ότι η σημερινή μέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μια ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένο το νησί και το λαό μας, εξέφρασε σε δηλώσεις του από το Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου .

«Η επιθυμία των ηγετών και των δύο κοινοτήτων είναι μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης να καταλήξουμε σε μία λύση που θα τερματίζει οριστικά την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνύπαρξη, συνδημιουργία και προκοπή», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής και τη σωρεία αποφάσεων και ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να μετεξελιχθεί σε ένα ομόσπονδο, δικοινοτικό, διζωνικό κράτος με πολιτική ισότητα.

«Η σημερινή κοινή δήλωση θέτει το πλαίσιο για τις βασικές αρχές λύσεις. Αυτό που απαιτείται είναι το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών αλλά και του λαού της Κύπρου να εργαστούν ώστε από τη μια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά και ταυτόχρονα να πετύχουμε μία λύση που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Αναστασιάδης-Ερογλου: Η ώρα του Κυπριακού

Εν αναμονή δήλωσης Βαν Ρομπάι-Μπαρόζο για το κυπριακό

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

H Μ. Βρετανία στηρίζει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων Κυπριακού

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για τη στήριξη ΕΛΚ στο Κυπριακό

Ερντογάν: Πιστεύω ότι θα λύσουμε το Κυπριακό