ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο σχόλιο Τσίπρα μετά το ροντέο στο συνέδριο: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

Το πρώτο σχόλιο Τσίπρα μετά το ροντέο στο συνέδριο: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

Τι αναφέρει με νόημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  

Εν μέσω της δίνης ήρθε το πρώτο σχόλιο από το περιβάλλον Τσίπρα μετά την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα». Αυτό ήταν το σχόλιο του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του συνεδρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στα μέλη για ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη παρέμβασή του μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου.

Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης άμεσα θα επιδιώξει να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα.

Τι έγινε στο συνέδριο

Σε ένα ιδιότυπο αγώνα δηλώσεων και τοποθετήσεων που έμοιαζαν με «λαβές» πολεμικής τέχνης εξελίχθηκε η σημερινή μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβον Ντο μεταξύ Στεφάνου Κασσελάκη και Όλγας Γεροβασίλη.

Το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να «έκλεισε» καθώς επικράτησε η συμβιβαστική πρόταση, ωστόσο όσα ειπώθηκαν καταγράφηκαν στα…πρακτικά.

«Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματος, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

Η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου (από κοινού με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα) να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου πέρασε δια ανατάσεως της χειρός ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα

Με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το απόγευμα.

Η παρέμβαση Πολάκη

Τοποθέτηση μέσω social media αντί συνεδρίου έκανε ξανά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αν και παρέστη στις εργασίες, ουδέποτε έλαβε τον λόγο, παρα μόνο επέλεξε την τακτική...των αναρτήσεων. Σημείωσε ότι ψηφίστηκε μαζικά αυτό που έπρεπε και πως δεν χρειάζεται νέος πρόεδρος.

Χθες, τάχθηκε κατά των εκλογών, ακολουθώντας τη γραμμή Παππά, ενώ σήμερα με νέα ανάρτησή του, χαιρέτισε την απόφαση να μην γίνουν για την εκλογή νέου προέδρου, λέγοντας πως δεν χρειάζεται.

Η πρώτη κυβερνητική αντίδραση

Για «διάλυση και γελοιοποίηση» έκαναν λόγο κυβερνητικά στελέχη σχετικά με όσα συνέβησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 κυβερνητικά στελέχη σε μια πρώτη άτυπη αντίδραση με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «διάλυση και γελοιοποίηση» ενώ αναρωτήθηκαν τι θα γινόταν αν είχαν πάρει την εξουσία.

Σχετικές ειδήσεις