ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κόντρα Σαμαρά με Βρετανό ευρωβουλευτή (video)

Σφοδρή κόντρα Σαμαρά με Βρετανό ευρωβουλευτή (video)

Με σκληρές εκφράσεις απευθύνθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο γνωστός για το εκρηκτικό του χαρακτήρα του Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν ελέγχεις τη χώρα, να μετονομάσεις τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία».Με οργισμένο ύφος ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε: «Ευχαριστώ για τα μαθήματα δημοκρατίας, θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη».

Σκληρές εκφράσεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ αντήλλαξε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ελέγχει την χώρα του και ότι θα έπρεπε να μετονομάσει τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία.

«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα, αλλά η Τρόικα. Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά μάλλον θα έπρεπε να το ονομάσετε "No Democracy" (Μη Δημοκρατία). Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Ευρωβουλευτής.

faratz

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ήταν φανερά ενοχλημένος, «ευχαρίστησε» τον ευρωβουλευτή για τα «μαθήματα δημοκρατίας», ωστόσο, με οργισμένο ύφος του είπε ότι θα περίμενε περισσότερη αλληλεγγύη.

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ», είπε
με δηκτικό τρόπο ο πρωθυπουργός για τον ευρωσκεπτικισμό του κ. Φάρατζ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε και αλλάζει ριζικά (vid)

Ευρωπαϊκή στήριξη στο δρόμο προς τις κάλπες αναζητά ο Πρωθυπουργός

Όλι Ρεν: Κυνικός και αυταρχικός

Η Ευρωβουλή επιτίθεται στην τρόικα

Αποκαλυπτική η έκθεση Κάρας για τα λάθη της Τρόικας στην Ελλάδα

Νέο Μνημόνιο προ των πυλών ύψους 15 δισ. ευρώ

Σενάρια για καθυστέρηση της τρόικας και μετάθεση της δόσης

ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»