ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το θέμα δεν είναι ο Κασιδιάρης

Το θέμα δεν είναι ο Κασιδιάρης

Το πρόβλημα με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε με το μαχαλόμαγκα Κασιδιάρη, ούτε με το γραφικό Καιάδα ή τον άλλον με τα μακριά μαλλιά και τη μουστάκα, που την έχει δει σύγχρονος Καραϊσκάκης, ούτε με τον «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» Παναγιώταρο (για τον Μιχαλολιάκο πρέπει να μιλήσω πρώτα με τον ψυχίατρό μου για να γράψω δυο κουβέντες γι' αυτόν).


Όλοι αυτοί είναι αναλώσιμοι και ευτυχώς που δεν υπάρχουν στην ηγεσία των Ελλήνων ναζί κάποιοι που να έχουν έστω ένα κουκούτσι μυαλό, κάποιοι μορφωμένοι άνθρωποι και κάποιοι που να μην το παίζουν θλιβεροί κλώνοι του Χίτλερ.

Το θέμα για τη δημοκρατία μας είναι ποιοι κρύβονται πίσω από τη Χ.Α, ποιοι τη χρηματοδοτούν, ποιοι την κατευθύνουν, ποιοι την ελέγχουν.

Το θέμα για τη δημοκρατία μας είναι αυτή η φασιστική μάζα των χιλιάδων ανθρώπων που αποτελούν τον αόρατο κόσμο του ναζιστικού τέρατος.

Είναι αυτό το τέρας που μέρα-μέρα αποκτάει όλο και περισσότερο κόσμο, πίνοντας αίμα από την απελπισία και το θυμό του βασανισμένου Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχει δυστυχώς γυμνάσιο και λύκειο που να μην έχει μέσα στους μαθητές του οργανωμένες ομάδες νεοναζί, καθοδηγούμενες από στελέχη της Χ.Α.

Δεν υπάρχει γειτονιά που να μην έχει οργανωθεί πυρήνας των νεοναζί, που δουλεύουν πόρτα-πόρτα χτίζοντας τη δική τους κόλαση.

Σχεδόν κάθε πρωί Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο βλέπω μία ομάδα 50-60 οπαδών της Χ.Α με τις μαύρες μπλούζες και έχοντας μία ελληνική σημαία σαν προπομπό, να μοιράζει κάρτες με τηλέφωνα του στρατηγείου των ναζί στην περιοχή, για να τους πάρει τηλέφωνο ο πολίτης που δεν βρίσκει λύση στο πρόβλημά του και να επέμβουν αμέσως με τις δικές τους ομάδες (ακόμη και όταν δεν βρίσκουν θέση σε παιδικό σταθμό για να αφήσουν το παιδί τους οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου).

Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην οργανώνεται καθημερινά, μυστικά, πυρήνας των νεοναζί.

Αυτή η υπόγεια δουλειά του τέρατος είναι ο μείζων κίνδυνος για τη δημοκρατία μας. Αυτή η οργάνωση ομάδων που όταν χρειαστεί θα ξεκινήσουν από τα σπίτια τους για να βυθίσουν τη χώρα στο χάος και να την πνίξουν στο αίμα. Όπως έγινε και με το δολοφόνο του Φύσσα προχθές στο Κερατσίνι, που τον πήραν ένα τηλεφώνημα από κάποιο στρατηγείο των νεοναζί και έφυγε από το σπίτι του με ένα μαχαίρι για να «καθαρίσει».

Όσο ανόητη ακούγεται η σκέψη αποβολής των εκλεγμένων βουλευτών της Χ.Α από τη βουλή και η απαγόρευση σ' αυτό το πολιτικό μόρφωμα να μετάσχει στις επόμενες εκλογές (λες και δεν μπορούν απλά αλλάζοντας το όνομα του κόμματος από Χρυσή Αυγή σε Χρυσή Φωνή ή Χρυσή Κραυγή να μετάσχουν στις εκλογές). Άλλο τόσο ανόητο μου ακούγεται ότι θα συλλαμβάνεται όποιος σπέρνει τον τρόμο, τη βία και καταλύει νόμους και Σύνταγμα από το συγκεκριμένο εγκληματικό χώρο.

Δηλαδή θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ σε μία συγκέντρωση των ναζί, πχ όπως αυτή στο Μελιγαλά και θα συλλαμβάνουν όλους αυτούς, που συμπεριφέρονται σαν ένας παρακρατικός στρατός, αυτούς που δέρνουν γέρους δημοκράτες και αρπάζουν το μικρόφωνο από το δήμαρχο της περιοχής (όπως έκανε ο ατρόμητος Παναγιώταρος που τον είδαμε να τα βάζει με κάτι γερόντια στο Μελιγαλά).

Πόσους να συλλαμβάνουν καθημερινά; Πενήντα; Εκατό; Πεντακόσιους; Χίλιους; Και βέβαια η Λερναία Ύδρα θα αποκτά όλο και καινούρια κεφάλια.

Αλλά τουλάχιστον ας το κάνουν κι αυτό. Συλλήψεις και βαριές ποινές. Παράλληλα όμως πολιτικοί, πνευματικοί άνθρωποι, δημοσιογράφοι, ας αποκαλύψουμε με κάθε δυνατό τρόπο, με ντοκουμέντα και στοιχεία, πόσο επικίνδυνοι είναι για την κοινωνία και τη ζωή μας αυτοί οι κουρεμένοι λύκοι με τα μαύρα μπλουζάκια.

Ας πούμε και ας πείσουμε όλον αυτόν τον θυμωμένο, απελπισμένο, αγριεμένο κόσμο, ότι στηρίζοντας τους ναζί με το μίσος τους μόνο μεγαλύτερη καταστροφή στις οικογένειες και στην πατρίδα μπορούν να προκαλέσουν.

Κλείνω με ένα απλό ερώτημα: έχετε δει, έχετε ακούσει ή διαβάσει ένα λογικό πολιτικό πρόγραμμα της Χ.Α για έξοδο από την κρίση και τη δυστυχία που ζούμε;

Μόνο βρισιές, απειλές, μπουνιές, μαγκιές και συμμορίτικη συμπεριφορά έχουμε δει.