ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μια αχτίδα φωτός

Μια αχτίδα φωτός

Μια συνεταιριστική οινοποιία της Νάουσας έκλεισε συμφωνία-μαμούθ , για τα δεδομένα της, με κινεζικό κολοσσό.

Αντιγράφουμε από την πρώτη σελίδα της «Καθημερινής».

Ετήσια εξαγωγή στην Κίνα έως και 3,6 εκατομμύρια φιάλες ξινόμαυρου κρασιού , για τα επόμενα 10 χρόνια έκλεισε μικρή συνεταιριστική οινοποιία της Νάουσας.

Τα στελέχη της οινοποιίας VAENI επισκέφθηκαν την Κίνα, πήραν μέρος σε εκθέσεις, πρόβαλαν το προϊόν τους και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των Κινέζων. Έκαναν την αποστολή της πρώτης παρτίδας το καλοκαίρι και τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε την Νάουσα και την οινοποιεία ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού, με τον οποίο έκλεισαν συμφωνία για 300 κοντέινερ ξινόμαυρο κρασί το χρόνο.

Μάλιστα υπήρξε τόσο θετική η εντύπωση της Κινεζικής αντιπροσωπείας ώστε στην Νάουσα υπήρξε και δεύτερη συμφωνία για εξαγωγή , παράλληλη της πρώτης. Αφορά βιολογικό κρασί , με βάση την ποικιλία του ξινόμαυρου, που παράγεται στην περιοχή, βιολογικής καλλιέργειας. Η συμφωνία αφορά 55.000 φιάλες το χρόνο, για εξαιρετικούς πελάτες, στην ετικέτα θα αναφέρεται ως « Χρυσός βίος Ελλήνων» και η τιμή της κάθε φιάλης θα φθάνει το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ.

Τα παραπάνω δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας , αλλά μια απολύτως ακριβής είδηση. Δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα στο εγγύς μέλλον. Επίσης τις δυνατότητες που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τελικά ποια πρέπει να είναι η στρατηγική και η στήριξη ενός νέου κράτους., στην παραγωγή.

Και για να μη νομίζετε ότι η είδηση αυτή αφορά το παρόν κράτος και την λειτουργία του , ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Το διάστημα αυτό στη Κίνα υπάρχουν πολλές και σημαντικές εκθέσεις ποτών και τροφίμων. Σε μια από τις κυριότερες είχε προβλεφθεί περίπτερο για ελληνικά κρασιά.

Οι υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου, που κατά διαβολική σύμπτωση ο υπουργός του Μ. Χρυσοχοίδης κατάγεται και μέχρι πρότινος πολιτευόταν στον νομό Ημαθίας, όπου πρωτεύουσα είναι η Νάουσα, δεν ενδιαφέρθηκε να στείλει κρασιά. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι για τα προσχήματα , ο Έλληνας πρέσβης έστειλε κάποια μπουκάλια από την κάβα του.

Αυτές είναι οι δύο όψεις του νομίσματος που αφορούν την Ελλάδα. Αλλά είπαμε το πλέον σημαντικό και καθοριστικό ζήτημα για την χώρα είναι το ποιος θα κατορθώσει και πόσο γρήγορα θα εκλεγεί, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει στις επερχόμενες εκλογές 12- 15%. Τέτοια παρακμή, τόση ανευθυνότητα….