ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προκαλεί (ξανά) ο Πάγκαλος-Αποκαλεί τον Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο»

Προκαλεί (ξανά) ο Πάγκαλος-Αποκαλεί τον Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο»

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη (10/02/2015) ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, χρησιμοποίησε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον κ. Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο», σε απάντησή του στη χθεσινή ατάκα του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή «την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και το τροφαντό κατεστημένο τους δείχνει το δάχτυλο λέγοντας "μαζί τα φάγαμε", η υπόθεση των μεταρρυθμίσεων έχει χαθεί».

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως πάντα είχε την άποψη αυτή για τον υπουργό Οικονομικών.

«Έχασε. Όσο τον σχολίαζα, ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, που σταματάω να τον σχολιάζω, έχασε. Μα, "τροφαντό κατεστημένο"; Σοβαρά; Κάνει κριτική και αυτός για τον σωματότυπό μου, ότι πρέπει να είμαι πιο αδύνατος; Είπε έτσι στη Βουλή, το άθλιο αυτό υποκείμενο; Άθλιο! Να πάει να βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο… Από τη μία αδυνατίζουμε τη Βουλή, που είναι ο χώρος όπου ασκείται λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη αυτονομούμε κομμάτια της Διοίκησης, διαβρώνουμε τη Δημοκρατία, γιατί πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, αλλά στη δικτατορία μιας κοινωνικής τάξης και συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης, η οποία νομίζει αυτή τη φορά ότι έχει έλθει στην εξουσία. Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Όπως και οι ύβρεις, σαν αυτές του Βαρουφάκη, που δείχνουν πόσο βέβηλοι, αλαζόνες και κακομαθημένοι είναι όλοι αυτοί. Το "μπράβο, Γιάννη μου", εγώ δεν θα το πω. "Ντροπή σου, Γιάννη μου", θα το πω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας πως στις προγραμματικές δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε κουβέντα.

Σχετικές ειδήσεις