Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ελένη Γερασιμίδου και η Αουρόρα του Μεταξουργείου...

Η Ελένη Γερασιμίδου και η Αουρόρα του Μεταξουργείου...

Είναι δύο γυναίκες που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Τη μία τη λένε Ελένη και είναι βουλευτής και την άλλη Αουρόρα και είναι άστεγη. Τι κοινό έχουν; Αξιοπρέπεια...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Η μία έγινε θέμα τούτες τις ημέρες διότι κάποιος την φωτογράφισε μετά τη δεύτερη ψήφιση για την προεδρική εκλογή να περιμένει στη στάση του λεωφορείου. Εκπλητική φωτό. Δεν το γνώριζε η γυναίκα. Τι πιο φυσικό, όμως, να επιστρέφει σπίτι με λεωφορείο. Είναι ηθοποιός και βουλευτής του ΚΚΕ.

Η άλλη δεν φωτογραφήθηκε σε στάση, διότι δεν ανεβαίνει σε λεωφορείο. Δεν περιμένει στη στάση εδώ και περίπου τρία χρόνια. Τόσο ζει στο δρόμο. Τον τελευταίο χρόνο τον περνά στο Μεταξουργείο. Κοιμάται στο δρόμο. Εδώ θα περάσει και τις φετινές γιορτές. Σκεπασμένη με δανεικές κουβέρτες, με δανεικά τσιγάρα και ένα ζευγάρι παντόφλες που θα το' χει -είμαι σίγουρη γι' αυτό- τοποθετημένο επιμελώς πάνω σε ένα τελάρο για να μην ακουμπά στα... βρώμικα. Της βρήκαν μια θέση σε ίδρυμα αστέγων το οποίο διαχειρίζεται η εκκλησία. Θα μπορούσε να μείνει για λίγους μήνες. Και μετά πάλι εκτός.

Η Αουρόρα αρνείται να φωτογραφηθεί.

Καμία από τις δύο δε δίνει μαθήματα «ήθους και λιτότητας».

Η ζωή μας ξεπερνά όλους.

Καλά Χριστούγεννα...

Πηγή φωτογραφίας: Tanea.gr

Σχετικές ειδήσεις