Οι Αλβανοί Σκοπίων αντιδρούν στην αλλαγή διευθυντή των Μυστικών Υπηρεσιών

Newsbomb

Το αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, γνωστό ως DUI, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM, αντιδρά στην απόφαση του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, να αλλάξει τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Μουχάμετ Ισμαίλι-Мухамет Исмаили, αλβανικής καταγωγής, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων, Dnevnik.

Σύμφωνα με το DUI, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Ιβάνοφ λαμβάνει αποφάσεις που είναι εναντίον των συμφερόντων των Αλβανών στη χώρα.

Για το DUI, ο Γκεόργκι Ιβάνοφ είναι ένας παράνομος πρόεδρος, γιατί δεν παραδέχεται την εκλογή του. Το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση και ιδιαίτερα ο αρχηγός του, Αλί Αχμέτι, έχουν πει ότι με την απόφασή του αυτή ο Ιβάνοφ, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι εφαρμόζεται η αρχή της μη ισότιμης συμμετοχής των Αλβανών στα κρατικά ιδρύματα.

«Είναι σαφές ότι η αλλαγή του Ισμαΐλι , γίνεται για πολιτικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους. Αυτή η πράξη πρέπει να καταδικασθεί», σημειώνει με ανακοίνωσή του το αλβανικό κόμμα.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved