BOMBER

Ο εφιάλτης του 4ου κύματος είναι εδώ: «Σύντομα θα υπάρχουν δυο Ελλάδες»

Ο εφιάλτης του 4ου κύματος είναι εδώ: «Σύντομα θα υπάρχουν δυο Ελλάδες»

Ο εφιάλτης των μεταλλάξεων και του 4ου κύματος δεν είναι κάποιο σενάριο, είναι μια πραγματικότητα που πολύ σύντομα πρόκειται να βιώσουμε 

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των επιστημόνων γίνεται σαφές ότι μέσα στον Ιούλιο και στον Αύγουστο θα υπάρξει κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας στο οποίο θα κυριεύσει - όπως όλα δείχνουν - η χειρότερη μετάλλαξη του ιού. Η φράση που με τρόμαξε περισσότερο ήταν αυτό που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας: «Σύντομα θα έχουν δύο Ελλάδες» είπε και εξήγησε πως ορισμένοι νομοί θα έχουν χαμηλά εμβολιαστικά επίπεδα και άλλοι υψηλά.

Έκανε λόγο για «δύο διαφορετικές ζώνες» και εξέφρασε τις ελπίδες του να μην υπάρξουν περιορισμοί μετακινήσεων. Ωστόσο, διευκρίνισε πως «σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό και υψηλή επιδημία, θα υπάρξουν τοπικοί περιορισμοί».

Αν τον Αύγουστο δεν επιτευχθεί ανοσία πληθυσμού τότε τα πράγματα θα βαίνουν ανεξέλεγκτα και το φθινόπωρο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα μιλάμε για την τελευταία πράξη του δράματος. Ο κ. Σύψας ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στο Open και έκανε λόγο για προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο.

Για τα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αγαπά πολύ τους νέους. «Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα».

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Σύψα ο οποίος είπε πως η επιτροπή δεν έδωσε ποτέ οδηγία να βγουν οι μάσκες. Συνεπώς εδώ τίθεται το ερώτημα: Ποιος αποφάσισε να ανακοινώσει στους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αφού δεν υπήρχε τέτοια εισήγηση της επιτροπής;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαευαγγέλου: Είμαστε θετικοί για εμβολιασμό παιδιών κατά του κορονοϊού, συνεδριάζουμε την Τρίτη