ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Radar RD6 Horizon είναι το πιο γρήγορο αγροτικό στην Ασία

Το Radar RD6 Horizon είναι το πιο γρήγορο αγροτικό στην Ασία

Η Geely, η γνωστή κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσίασε πρόσφατα το Radar RD6 Horizon, ένα από τα ταχύτερα pickup που έχουμε δει τελευταία.

Του Γιάννη Σκουφή

Ξέρετε πολλά «αγροτικά» που να χρειάζονται από στάση λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα για να φτάσουν τα 100 χλμ./ώρα; Ακόμη και αν δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία για τις επιδόσεις το Radar RD6 Horizon αναμένεται να έχει τα νούμερα ενός ηλεκτρικού σπορ hatchback.

Κάτω από το συγκρατημένο αισθητικά αμάξωμα βρίσκεται μια διάταξη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 428 ίππους και 594 Nm. Με τόσο ισχυρή ισχύ, δεν είναι περίεργο που το Radar RD6 Horizon μπορεί να πετύχει το παραπάνω σπριντ και να φτάσει την τελική των 190 χλμ./ώρα.

Tο τετρακίνητο Radar, σε σύγκριση με το αντίστοιχο πισωκίνητο που παρουσιάστηκε το 2022, διαθέτει ανανεωμένη μάσκα καθώς και το όνομά του σε όλη την εμπρός πλευρά. Ταυτόχρονα στην πίσω πόρτα υπάρχει ένα μεγάλο 4WD προκειμένου να μην δημιουργείται καμία αμφιβολία.

Με μήκος 5,26 μέτρα, πλάτος 1,90 και ύψος 1,88 μέτρα, το Radar RD6 Horizon έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες καθώς και αξιόλογη καρότσα, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του φτάνει έως και τα 1.907 κιλά.

Με όλα αυτά το Radar έχει κάθε λόγο να τοποθετείται απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά pickup, όπως είναι το Ford F-150 Lightning, το Tesla Cybertruck, το GMC Hummer EV και το Rivian R1T. Ωστόσο, κάτι μάς λέει πως δύσκολα θα το δούμε να κυκλοφορεί εκτός της Κίνας.